Foto

Un nou examen dificil in EuroChallenge pentru Gaz Metan Medias

Singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc ramasa in cursa europeana, Gaz Metan Medias, va primi, marti seara, cu incepere de la ora 18, replica puternicei echipe finlandeze Joensuun Kataja, fosta adversara din prima faza a campioanei Romaniei, CSU Ploiesti, jocul de la Medias urmand sa fie transmis in direct de DIGI SPORT 2.

Totul pentru victorie!
 
Dupa un debut nu tocmai reusit in Grupa I din EuroChallenge, marti seara, Gaz Metan Medias revine pe scena continentala cu gandul de a-si netezi blazonul dupa esecul din Turcia si de a incerca sa obtina un rezultat notabil in fata inomodei grupari finlandeze Joensuun Kataja, care a reusit in prima faza a competitiei sa-si treaca in cont doua victorii impotriva campioanei CSU Ploiesti. Avand si un plus de moral dup victoria obtinuta sambata in LNBM, gruparea pregatita de Marcel Tanter vizeaza sa sparga gheata in optimile de finala si sa-si demonstreze valoarea etalata in fazele anterioare ale EuroChallenge, cand a reusit sa elimine din cursa continentala cateva grupari cu renume in Europa. De altfel, avand la dispozitie un lot de jucatori intarit in iarna cu trei stranieri, antrenorul Marcel Tenter va incerca sa gaseasca tactica ideala atat pentru a contracara ofensiva finlandeza, cat si pentru a scoate in evidenta plusurile echipei sale, mizand puternic pe forta ofensiva a lui Dundjerski, Mandache, Mitchell, Krstanovic, Ivanovic, Mladenovic, Nicoara si St. John.
De partea cealalta, finlandezii revin in Romania, de aceasta data pe terenul echipei din Medias, cu un moral foarte bun, mai ales ca in etapa inaugurala au reusit sa-si treaca in cont o victorie importanta in fata celor de la BK Ventspils. Pe de alta parte, Joensuun Kataja va incerca sa “recidiveze” si sa obtina o noua victorie in Grupa I, care i-ar mari considerabil sansele de calificare in Final 16, antrenorul Jukka Toijala bazandu-se pe un cvintet american, format din vedetele Flowers, Smith, Terrell, Coleman si Fields, dar si pe cativa componenti de baza ai nationalei Finlandei, printre care veteranul Petri Virtanen si mai tanarul Antti Kanervo.
 
Programul si clasamentul Grupei I
 
In urma rezultatelor din prima runda, iata cum arata clasamentul Grupei I, cu precizarea ca primele doua echipe din fiecare dintre cele patru grupe ale “Final 16” se vor califica in sferturile de finala ale EuroChallenge:

1. Pinar Karsiyaka – 2 puncte
2. Joensuun Kataja – 2 puncte
3. BK Ventspils – 1 punct
4. Gaz Metan Medias – 1 punct
 
Conform programului anuntat de FIBA-Europe, Gaz Metan Medias mai are de disputat urmatoarele jocuri:
 
22.01. Gaz Metan Medias – Joensuun Kataja (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT 2)
29.01 BK Ventspils – Gaz Metan Medias (ora 19:00)
12.02 Gaz Metan Medias – Pinar Karsiyaka (ora 18:00)
19.02 Joensuun Kataja – Gaz Metan Medias (ora 18:30)
26.02 Gaz Metan Medias – BK Ventspils (ora 18:00)

Foto (copyright FIBA-Europe)

Parteneri