Foto

Un nou final de cosmar pentru BCM U Pitesti

Detinatoarea Cupei Romaniei, BCM U Pitesti, a inregistrat, marti seara, cel de-al treilea esec consecutiv din Grupa D a EuroChallenge, gruparea pregatita de Tudor Costescu cedand pe teren propriu in fata echipei belgiene Belfius Mons-Hainaut, cu scorul de 73-78 (14-10, 14-26, 22-17, 23-25), la capatul unui joc extrem de tensionat, cu dese rasturanari de situatie.
 
La un pas de fericire!
 
Prezenta in premiera in cupele europene, BCM U Pitesti plateste un tribut greu pentru lipsa de experienta in intrecerile de pe Batranul Continent, fiind evident ca echipa antrenata de Tudor Costescu poate juca de la egal la egal cu adversarele sale din Grupa D, dar cedeaza in final din cauza lipsei unei banci solide si lungi, dar si a erorilor copilaresti din momentele cruciale. Marti seara, Sala Sporturilor din Trivale a fost din nou arhiplina, fanii BCM U Pitesti venind sa-si incurajeze favoritii in incercarea lor de a sparge gheata in actualul sezon european. Incurajati de un public incendiar pe alocuri, elevii antrenorului Tudor Costescu au trecut rapid peste emotiile din debut si au preluat initiativa pe teren dupa numai cinci minute de joc, iar pe finalul primului sfert au reusit chiar sa se distanteze la 14-10. Ca si in partidele precedente, a urmat un sfert nebun, in care pitestenii au pastrat in primele trei minute cadenta si au marit avantajul la 2-12, pentru ca, in ultimele minute sa declanseze un festival de greseli si ratari, speculat prompt de oaspeti, care au revenit puternic si au intrat la vestiare cu un avantaj substantial: 28-36. La reluare, istoria se repeta, belgienii se distanteaza pana la 38-51, moment in care Barac, Jones si Kinloch declanseaza o cursa uluitoare de urmarire si recupereaza fatastic in finalul sfertului al treilea, aducand scorul pana la 50-53. Ultimele zece minute au fost total nerecomandate cardiacilor, ambele echipe jucand, practic, cu gada jos si mizand pe cartea ofensivei. Cu patru minute inainte de final, Gennie arunca tribunele in aer si BCM U Pitesti preia din nou conducerea, scor 67-66, dar belgienii gasesc solutii sa gestioneze mai bine si mai atent finalul de joc si incheie triumfal un joc pe care pitestenii l-au avut in mana. Scor final 73-78 si BCM U Pitesti trece din nou pe langa o prima victorie pe scena continentala.
Conform datelor FIBA-Europe, punctele BCM U Pitesti au fost marcate de GENNIE (21 puncte, 3x3, 4 recuperari, 3 pase decisive, 2 interceptii, 1 capac), BARAC (20 puncte, 2x3, 4 recuperari, 3 pase decisive, 4 interceptii), ALBIJANIC (12 puncte, 8 recuperari, 1 pasa decisiva), KINLOCH (8 puncte, 12 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii), JONES (6 puncte, 1x3, 3 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii), NEGUT (6 puncte, 2x3, 1 recuperare). Au mai jucat POPESCU (4 recuperari, 3 pase decisive) si CHIROF. De la oaspeti s-au remarcat: BOSTIC (16 puncte, 3x3, 3 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac), TAYLOR (15 puncte, 2 recuperari, 6 pase decisive, 2 interceptii) si RANDLE (14 puncte, 4x3, 5 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac)
 
Declarati la cald
 
Imediat dupa terminarea jocului, antrenorul Tudor Costescu a precizat: “Felicit echipa adversa, a meritat pe deplin victoria deoarece au fost mai concentrati in momentele cheie ale jocului. De asemenea vreau sa-mi felicit jucatorii, care au depus un efort urias, dar este foarte dificil sa fi competitiv la acest nivel cu doar sapte jucatori. Diferenta din aceasta seara a fost facuta de greselile pe care le-am facut in momentele cruciale. Suntem capabili sa evoluam la un nivel foarte inalt, dar din nefericire nu ne concentram indeajuns in finalul jocului si asta ne-a costat victoria in aceasta seara.” De partea cealalta, antrenorul Yves Defraigne a mentionat: “Stiam ca ne astepta un joc foarte dificil dupa ce am vazut cum a jucat BCM U Pitesti in prima parte a jocului cu echipa franceza Paris Levallois. Pentru noi, cheia jocului a fost apararea, care pot spune ca a fost excelenta. Ne-au lipsit, insa, recuperarile, capitol la care adversarii au fost mai buni decat noi. Dar am fost capabili sa alegem deciziile corecte in momentele cheie si asta ne-a adus victoria.” La randul sau, “regele” recuperarilor din jocul de marti seara, Damien Kinloch, a adaugat: “A fost un meci foarte greu. Au fost multe oscilatii in joc, dar spre final n-am reusit sa ne concentram indeajuns ca sa castigam. Belgia si Franta au campionate foarte puternice, cu jocuri foarte tari. Noi avem probleme de fiecare data in ultimele minute, cand nu stim sa gestionam cum trebuie situatiile de joc. Dar jucam mai bine de la joc la joc si in final sper sa obtinem o victorie in aceasta grupa.” Unul dintre principalii marcatori ai belgienilor, americanul Monwell Randle, a concluzionat: “Am venit aici ca sa castigam! Am facut un drum lung si stiam fiecare ce avem de facut ca sa obtinem un nou succes. A trebuit sa jucam foarte agresiv in aparare, am reusit ce ne-am propus, si asta cred ca ne-a adus victoria in final.
 
Programul si clasamentul Grupei E
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria surprinzatoare a echipei Paris Levallois pe terenul liderului, Okapi Aalstar, obtinuta cu scorul de 86-76, iata clasamentul Grupei D:
 
1. Paris Levallois – 5 puncte
2. Okapi Aalstar – 5 puncte
3. Belfius Mons-Hainaut – 5 puncte
4. BCM U Pitesti – 3 puncte
 
Dar iata si programul urmatoarelor jocuri ale BCM U Pitesti:
 
27.11.2012– Paris Levallois – BCM U Pitesti (ora 20:30)
04.12.2012– BCM U Pitesti – Okapi Aalstar (ora 19:30)
11.12.2012– Mons-Hainaut – BCM U Pitesti (ora 20:30)
 

Parteneri