Foto

Ungaria si Serbia au castigat trofeele Balkanic Next Star Cup 2016

Ultima zi a celei de-a treia editii a Balkanic Next Star Cup 2016, competitie care s-a incheiat in aceasta seara in Arena de Baschet din Capitala, a avut din nou un program cu multe meciuri atractive, gustate din plin de asistenta numeroasa venita sa urmareasca tinerele sperante ale baschetului romanesc, dar si pe cele din Balcani.
Ziua a fost deschisa de disputa dintre loturile nationale Romania A si Romania B, sperantele baschetului juvenil feminin romanesc oferind o confruntare extrem de echilibrata, cu multe rasturnari de situatie. Dupa un meci dinamic, Romania B a inregistrat o victorie surprinzatoare, impunandu-se cu scorul de 60-57. In ultima disputa din intrecerea feminina, s-au intalnit puternicele nationale ale Ungariei si Turciei, o adevarata finala a competitiei, care a avut de toate: faze spectacol, actiuni rapide si realizari individuale de mare rafinament. In cele din urma, Ungaria a castigat cu scorul de 68-57 si si-a pastrat, astfel, invincibilitatea in turneul de la Bucuresti. In competitia masculina, prima partida a opus reprezentativele Serbiei si Turciei, care au oferit cu generozitate un regal baschetbalistic de zile mari. Dupa o disputa captivanta, in care reprezentantii Semilunii au reusit sa stavileasca tavalugul sarbesc, Turcia a reusit sa produca surpriza si a obtinut o victorie importanta de palmares si moral, cu scorul 75-71. In ultima intalnire a serii, Romania A a primit replica Ungariei, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Alexandru Olteanu fiind foarte aproape de o victorie care le-ar fi adus bronzul competitiei. Din nefericire, intr-un final incandescent, Ungaria s-a impus cu scorul de 68-67 si a obtinut locul al treilea. 

Mai jos va prezentam rezultatele inregistrate miercuri, precum si clasamentele finale:

FEMININ
Romania A - Romania B 57-60
Ungaria - Turcia 68-57

1. Ungaria - 8 puncte (4 victorii)
1. Turcia – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
3. Romania A – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
4. Romania B – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
5. Bulgaria – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)

* Mai multe detalii despre marcatori si date statistice pe - http://www.frbaschet.ro/campionat-feminin/cupa-balcanica/#mbt:17-303$t&0=1
 
MASCULIN
Ungaria - Romania 68-67
Serbia - Turcia 71-75

1. Serbia – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
2. Turcia – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
3. Ungaria – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
4. Romania – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
5. Bulgaria – 4 puncte (4 infrangeri)

* Mai multe detalii despre marcatori si date statistice pe - http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-balcanica/#mbt:17-303$t&0=1
 
Totodata, la festivitatea de premiere de aseara, la care au fost prezente delegatiile participante, au fost decernate atat trofelee si medaliile, cat si urmatoarele premii speciale:

FEMININ
“Best rebounder” - LAURA VAIDA (Romania B)
"Best Passer” - JULIA BOROS (Ungaria)
“Best scorer” - ESZTER NADAR (Ungaria)
“MVP” - ESZTER NADAR (Ungaria)
"Best Five" - SENAY ZEYBEK (Turcia); ESZTER NADAR (Ungaria); LAURA VAIDA (Romania B); REKA DOMBAI (Ungaria); JULIA BOROS (Ungaria)


MASCULIN
“Best rebounder” - ALEKSANDAR LANGOVIC (Serbia)
“Best Passer” - PETER VERASTO (Ungaria)
“Best scorer” - MATE BENEDEK KOVACS (Ungaria)
“MVP” - ALEKSANDAR LANGOVIC (Serbia)
"Best Five" - OMER YASIR KUCUK (Turcia); LAZAR ZIVANOVIC (Serbia); MATE BENEDEK KOVACS (Ungaria); ALEKSANDAR LANGOVIC (Serbia); SARPER DAVID MUTAF (Turcia)
 
Pe pagina oficiala de facebook a FRB gasiti si fotografii realizate de Alina Cojocaru in cele cinci zile ale Balkanic Next Star Cup 2016 - /https://www.facebook.com/frbaschet/

Parteneri