Foto

Uniti pentru victorie

Nationala Romaniei va incheia maine actualele preliminarii EuroBasket 2013 in fata propriilor suporteri, ultimul adversar harazit baietilor lui Mladen Ostojic si Sorin Hartman fiind reprezentativa Letoniei. Meciul este programat la ora 18:00 in Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu si va fi transmis in direct de postul Digi Sport.
Al optulea meci pentru nationala Romaniei va consemna si finalul “verii baschetbalistice”, Mihai Silvasan, Vlad Moldoveanu, Catalin Baciu, Titus Nicoara, Mihai Paul, Octavian Calota Popa, Andrei Mandache, Ionut Dragusin, Teodor Jucan, Laszlo Lazar, Dragos Andrei si Dani Popescu fiind pentru ultima oara la lucru in fata suporterilor sibieni.
Adversarul de maine vine dupa o infrangere (70-73) in fata Georgiei si va incerca din rasputeri sa mai acumuleze o victorie maine seara pentru a ramane in cursa spre Campionatul European din Slovenia de anul viitor. Duelul se anunta extrem de tare si a fost prefatat de secundul Sorin Hartman si de conducatorul de joc Andrei Mandache.

Sorin Hartman, antrenor secund Romania:

“Am inceput foarte entuziasmant, cu o victorie in fata Olandei, apoi din pacate lucrurile n-au mers asa cum ne-am dorit. Am facut parte dintr-o grupa extreme de puternica, in care am intalnit adversari cu experienta ce au evoluat in NBA, Euroliga, EuroCup. Acolo s-a facut diferenta, mai ales cand meciurile erau mai stranse. Referitor la meciul de maine cu siguranta ca ne asteapta un duel foarte greu. Intalnim o echipa foarte puternica, foarte tanara, insa inchegata. Nu este imposibil sa ne impunem, dar este clar ca va fi greu, mai ales ca ei se bazeaza pe o aparare stransa si pe un joc fizic. In final vreau sa le multumesc suporterilor sibieni pentru tot ajutorul pe care ni l-au acordat si maine  ii asteptam in numar cat mai mare la sala! Speram sa nu ii dezamagim si sa incheiem asa cum am inceput: cu o victorie pe care sa le-o dedicam!”


Andrei Mandache, conducator de joc Romania:


“Vom disputa ultimul meci impotriva unei echipe foarte organizata, tanara, care cred ca pe viitor va face multe surprize. Va fi un meci in care vom da totul pentru a obtine un rezultat bun. Ne dorim sa jucam cat mai bine. Meritam atat noi, cat si suporterii din Sibiu acest lucru.  Nu stiu cat de importante sunt prima si ultima impresie, insa cu siguranta ne dorim sa invingem. Conteaza pentru moralul nostru, pentru tara si pentru fani. Atmosfera in cadrul lotului este una buna, desi trebuie sa recunoastem ca am trecut prin niste perioade grele, care s-au vazut in jocul nostru. Am pierdut categoric unele partide, insa aceste lucruri fac parte din viata unui sportiv si din viata unei echipe. Mereu exista momente bune si perioade mai grele.  Trebuie sa invatam sa traim cu ele si sa trecem peste ele”, a concluzionat jucatorul originar din Arad.

Titus Nicoara este  indisponibil

Marti  seara Mladen Ostojic si Sorin Hartman nu vor miza pe Titus Nicoara din cauza unor probleme de sanatate. Extrema de forta a nationalei Romaniei a avut in actualele preliminarii o medie de 10.2 puncte pe meci, 8 recuperari si 1.7 pase decisive pe meci. Jucatorul nascut la Oradea a evoluat in sase meciuri si a fost cel mai bun jucator roman la capitolul recuperari.
 

Parteneri