Foto

Univ. Goldis ICIM Arad a debutat in forta in CEWL

Castigatoare a Ligii Europei Centrale in 2011, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad a castigat la pas, miercuri seara, prima confruntare din grupa B a CEWL, gruparea pregatita de Dan Moraru si Cristina Ciocan spulberand echipa slovaca Rucon Spisska Nova Ves, cu scorul de 81-48.
 
Victorie la pas
 
Devenita o prezenta constanta in CEWL, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad si-a aparat blazonul de castigatoare a trofeului european in urma cu doi ani si a pornit ca din pusca, miercuri seara, in noul sezon al Ligii Europei Centrale. Sustinuta frenetic de un public avid de baschet, echipa antrenata de Dan Moraru si Cristina Ciocan si-a demonstrat intentiile inca din primele secunde ale jocului cu reprezentanta Slovaciei, Rucon Spisska Nova Ves, dominand autoritar prima confruntare din Grupa B. De altfel, scorul final, 81-48, nu lasa loc deloc comentariilor, fiind doar de precizat ca diferenta de valoare de pe teren a permis staff-ului tehnic aradean sa ruleze intreg efectivul de jucatoare. Astfel, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad isi mentine invincibilitatea din acest sezon, fiind singura echipa autohtona care nu a cunoscut gustul infrangerii.
Conform statisticii oficiale CEWL, punctele echipei din Arad au fost marcate de GIVENS (20 puncte), LAPLANTE (17 puncte), RISPER (9 puncte), MILOVANOVIC (8 puncte), WIRTH (6 puncte), BROSOVSZKY-BORIGA (6 puncte), CRACIUN (4 puncte), MORARU (4 puncte), BARTEE (3 puncte), MERCEA (2 puncte) si CUTAS (2 puncte). De la adversare s-a remarcat PALUSNA (17 puncte).
 
Programul Univ. Goldis ICIM Arad in Grupa B
 
In celalalt joc din Grupa B, Valosun Brno s-a impus clar in fata DSK Praga, cu scorul de 95-68.
Reamintim ca din Grupa A a CEWL fac parte Kara Trutnov (Cehia), DKSK Miskolc (Ungaria) si Post Viena (Austria).
Dupa disputarea jocurilor tur/retur, primele doua echipe clasate in fiecare serie se califica in FINAL 4 CEWL, turneu programat sa se dispute in perioada 23-24 februarie 2013. Dar iata si programul complet al BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad din CEWL, 2012/2013, cu precizarea ca jocurile de pe teren propriu vor fi transmise in direct de TVR Timisoara si TVR 3:

21.11.2012 -  BC Univ. Goldis ICIM Arad – KP Brno
28.11.2012 – DSK Praga - BC Univ. Goldis ICIM Arad
12.12.2012 – Rucon Spisska - BC Univ. Goldis ICIM Arad
09.01.2013 – KP Brno - BC Univ. Goldis ICIM Arad
23.01.2013 - BC Univ. Goldis ICIM Arad – DSK Praga
 

Parteneri