Foto

Vara fierbinte pentru nationalele masculine de juniori ale Romaniei

Echipele nationale de juniori ale Romaniei se reunesc in aceste zile pentru inceperea campaniilor de pregatire in vederea participarilor la Campionatele Europene din vara, intreceri care se vor derula in iulie si august la Sofia (U16), Skopje (U18) si Halkida (U20). De altfel, nationalele tricolore U18 si U20 intra deja in cantonament, la Tg. Secuiesc, dupa efectuarea vizitei medicale la INMS in Bucuresti, iar selectionata masculina U16 va incepe programul de pregatire in data de 4 iulie, la Timisoara, staff-urile tehnice avand ca obiective prioritare testarea jucatorilor convocati si formarea unor loturi competitive pentru obtinerea unor rezultate notabile in cadrul intrecerilor continentale.
 
Nationala U20 se pregateste la Tg. Secuiesc
 
Prima nationala juvenila care va intra in focurile Campionatelor Europene este selectionata masculina U20, tinerii baschetbalisti tricolori avand astazi programat circuitul medical la INMS, dupa care vor pleca spre Tg. Secuiesc pentru a incepe campania de pregatire sub bagheta antrenorului principal Razvan Cenean, sprijinit de secundul Alexandru Ziguli si fizioterapeutul Florin Nita. Pentru intrecerile continentale care se vor derula, in perioada 15-24 iulie, in localitatea elena Halkida, staff-ul tehnic roman a convocat in prima parte a pregatirilor un lot tricolor format din 15 sportivi, pe lista aflandu-se tinerele sperante din intrecerile autohtone, precum Dragos Gheorghe, Abu Teir Anders, Wilhelm Brosser, Radu Virna, Madalin Potcoava, Marius Ciotlaus, Sebastian Ionescu, Amedeo Casale, Bogdan Popa, Victor Petrache, Andrei Iliescu, Tamas Boloni, Florin Ilicov, Mihnea Andrei si “americanul” Caius Covrig. Acestora urmeaza sa li se alature in perioada urmatoare si tineri sub 20 de ani convocati la nationala de seniori de antrenorul Marcel Tenter, in frunte cu “ibericii” Emanuel Cate si Rares Uta.
Conform programului de pregatire, nationala U20 a Romaniei se va antrena in Tg. Secuiesc pana in 5 iulie, data la care se va “transfera” la Craiova, pentru un cantonament comun cu nationala de juniori a Serbiei, tricolorii urmand sa sustina si cateva meciuri de verificare in compania selectionatei tarii vecine. Din data de 10 iulie, tinerii nostri baschetbalisti vor veni in Bucuresti pentru ultimele antrenamente inaintea plecarii spre Campionatul European din Grecia, in data de 13 iulie.
Reamintim ca la startul Campionatului European U20 si-au anuntat prezenta 21 echipe nationale, care sunt impartite in patru grupe preliminare. La tragerea la sorti de la Munchen, nationala Romaniei a facut parte din urna a patra valorica si a fost distribuita in cadrul Grupei D, intr-o serie formata din cinci echipe, tinerii nostri tricolori urmand sa se confrunte cu Bulgaria, Croatia, Bosnia&Hertegovina si Slovacia.
 
Nationala U18 incepe antrenamentele la Tg. Secuiesc

Pastrand traditia calendarului competitional FIBA, cea de-a doua echipa nationala juvenila care va intra sub lumina reflectoarelor la Campionatele Europene este cea de U18, juniorii tricolori urmand sa se pregateasca incepand de maine seara in Tg. Secuiesc sub comanda antrenorului principal Eugen Ilie, sprijinit de secundul Catalin Stefanescu si fizioterapeutul Robert Bunea. Pentru competitia continentala care se va desfasura in Skopje, in perioada 29 iulie - 07 august, staff-ul tehnic roman a convocat in pregatire un lot format din 16 sportivi, pe lista fiind prezenti multi dintre cei care asigura viitorul baschetului autohton, precum Georges Darwiche, Dragos Diculescu, Alexandru Coconea, Daniel Ionita, Ionut Berceanu, Andrei Calenic, Antonio Nasturescu, Tudor Fometescu, Christian Chitu, Edward Petrescu, Tudor Girbea, Mihai Caprarescu, Vasile Dunca, Stefan Birloveanu, Cristian Mainea si nu in ultimul rand Dan Tohatan, prezent pentru cateva zile si la antrenamentele seniorilor sub comanda antrenorului Marcel Tenter.
Conform programului de pregatire, nationala masculina U18 a Romaniei va efectua maine circuitul medical la INMS in Bucuresti, iar dupa-amiaza va pleca spre Tg. Secuiesc, unde va fi cantonata pana in 30 iunie. Dupa cateva meciuri de verificare impotriva selectionatei similare a Ungariei, la Szekesfehervar, tricolorii vor continua antrenamentele din data de 03 iulie la Craiova, locatie in care se vor derula si alte meciuri amicale, impotriva Bulgariei si Serbiei. Dupa o saptamana petrecuta in “capitala” Olteniei, nationala U18 se va “muta” in Bucuresti pentru doua saptamani de antrenamente in Arena de Baschet, iar in 27 iulie va pleca spre Skopje, gazda Campionatului European, pentru o scurta acomodare cu sala si atmosfera intrecerilor continentale.
Reamintim ca la startul Campionatului European U18 si-au anuntat prezenta 24 de echipe nationale, impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Echipa Romaniei a facut parte din urna a patra valorica la tragerea la sorti si a fost distribuita in Grupa B, urmand sa se confrunte cu Muntenegru, Belgia, Austria, Portugalia si Belarus.
 
Nationala U16 intra in pregatire la inceputul lunii iulie
 
Ultima nationala juvenila a Romaniei care va intra pe scena Campionatelor Europene din aceasta vara este cea de U16, tinerii nostri cadeti urmand sa inceapa pregatirile din 4 iulie la Timisoara sub comanda antrenorului principal Sebastian Man. Pentru intrecerea europeana gazduita de Sofia, in perioada 11-20 august, staff-ul tehnic roman a convocat in prima parte a pregatirilor un lot format din mai multi sportivi de perspectiva din campionatul autohton, si nu numai, precum Davis Chioreanu, Radu Voinescu, Andrei Tintoaca, Sergiu Ursu, Marius Maciuca, Matei Balteanu, Victor Dudas, Andrei Arion, Denis Constantin, Aurelian Gavriloaia, George Blaj-Voinescu, Radu Petrescu, Andrei Constantin, Petru Popescu, Vlad Porime, Radu Radulescu, Marcos Moldovan, Celic Kilic, Christopher Opris dar si “uriasul” Robert Bobroczky.
Conform programului de pregatire, nationala U16 va incepe antrenamentele din 4 iulie in Timisoara iar din 12 iulie va continua pregatirea pentru alte 12 zile in Arena de Baschet din Capitala. Dupa acest stagiu va participa, in perioada 24-29 iulie, la un puternic turneu international de verificare in Georgia, urmand ca din 29 iulie tinerii tricolori sa revina in Bucuresti si sa sustina, in 7 si 8 august, doua meciuri amicale in compania Portugaliei. Dupa ultimele teste de verificare ale potentialului tricolor, in urma carora va fi definitivata si componenta finala a echipei care va intra pe scena europeana, cadetii nostri vor pleca in 9 august spre Sofia, gazda Campionatului European.
Reamintim ca la startul Campionatului European U16 si-au anuntat prezenta 24 de echipe nationale, impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Nationala Romaniei a facut parte la tragerea la sorti din urna a patra valorica si a fost distribuita in Grupa C, alaturi de Norvegia, Kosovo, Austria, Slovenia si Ucraina.

Parteneri