Foto

Victorie de orgoliu pentru tricolore

In fata propriilor suporteri, nationala de senioare a Romaniei a incheiat campania de calificare la  EuroBasket 2013 cu un succes de orgoliu in fata nationalei Bulgariei, tricolorele lui Dan Fleseriu si Tomas Bilek castigand dupa o repriza de prelungiri cu scorul 75-68.

Daca inceputul a fost la discretia echipei noastre si ofensiva a functionat la capacitate maxima, tabela indicand 23-15 dupa zece minute de joc, sfertul al doilea a insemnat revenirea Bulgariei in joc si apropierea la doar trei lungimi la pauza mare.

Nici dupa minutele de odihna, nationala Romaniei nu a mai reusit sa gaseasca cu usurinta desprinderea mult astepta, in ciuda schimbarilor efectuate de tehnicienii nostri. In ultimele zece minute ambele formatii au dat totul si au jucat cu garda jos. Incrancenarea de pe parchet parca a blocat punctele si secundele pe tabela, scorul 62-62 inregistrat la finalul celor patru sferturi turnand plumb in sufletele celor prezenti in Sala Sporturilor din Targoviste.

Cu resurse nebanuite, tricolorele au strans randurile si au jucat cu inima reusind in prelungiri sa isi adjudece victoria si implicit clasarea pe locul al patrulea in clasamentul Grupei D, la egalitate de puncte cu ocupanta locului trei, Germania.

Dar iata si marcatoarele Romaniei din aceasta seara:

Annemarie Parau (4 p, 5 rec)
Anita Meszaros (6p, 3 rec)
Andreea Orosz (2p)
Sonia Ursu (3p)
Elisabeth Pavel (12p, 1o rec)
Eniko Tarta (5p, 4 rec, 4 pase decisive)
Ancuta Stoenescu (8p, 6 rec, 5 pase decisive, 4 interceptii)
Cristiana Cutas (7p, 6 rec)
Cristina Bigica (2p, 4 rec)
Gabriela Marginean 4 rec, 4 pase decisive)

Au mai evoluat: Alexandra Uiuiu, Anca Sipos.

Primele puncte ale Romaniei au fost marcate de Elisabeth Pavel, in vreme ce Ancuta Stoenscu (jucatoare desemnata capitan) a marcat ultimele doua puncte ale intalnirii.


Dan Fleseriu, antrenor principal:

"A fost foarte greu, am reusit sa castigam in prelungiri. Imi felicit echipa pentru forta pe care au avut-o sa revina de fiecare data si mai ales sa se impuna in final. Cu Bulgaria au fost doua meciuri stranse si ma bucur ca le-am castigat. Chiar daca nu ne-am indeplinit obiectivul, cred ca am facut maximul posibil. Sper, in viitor,  sa reusim sa cladim o echipa puternica!"

Gabriela Marginean, extrema:
"O victorie grea! Nu mai conta rezultatul, dar a fost o victorie de orgoliu. Ne-am batut si cred ca a fost un meci frumos. S-a vazut ca ne-am dorit foarte mult sa castigam. Ultimele secunde au fost foarte grele, s-a acumulat foarte multa oboseala, insa am reusit sa obtinem o victorie frumoasa in fata propriilor suporteri."

In celalalt meci al grupei, Suedia s-a impus in Germania cu 73-62.

Clasamentul Grupei D

1. Suedia 15 p
2. Spania 14 p
3. Germania 11 p
4. Romania 11 p
5. Bulgaria 9p

Parteneri