Foto

Victorie de palmares pentru CSM Satu Mare in EuroCup Women

Liderul la zi al LNBF, CSM Satu Mare, a reusit sa-si treaca in cont, joi seara, a doua victorie din grupele EuroCup Women, gruparea antrenata de Dan Fleseriu depasind echipa daneza SISU Basketball Gentofte, cu scorul de 86-73 (28-14, 14-20, 20-21, 24-18). Astfel, aflata la prima participare in cupele europene, CSM Satu Mare isi intareste pozitia a treia din clasamentul Grupei A, fara a mai avea, insa, sanse de calificare in faza superioara, seria fiind dominata clar de gruparile BLA Montpellier (Franta) si BC Chevakata (Rusia).
 
Final cu emotii
 
Cu doar patru zile inaintea intalnirii din etapa a V-a a Grupei A din EuroCup Women, antrenorul Dan Fleseriu a decis sa faca doua inlocuiri in lotul CSM Satu Mare, apeland pentru ultimele partide, cu SISU Basketball Gentofte si  BC Chevakata, la americancele Italee Lucas si Uthaya Drye (n.n. - in locul americancelor Khadijah Whittington si Shanika Freeman). Decizia s-a dovedit a fi de bun augur, cele doua jucatoare de peste Ocean fiind cele mai bune marcatoare ale echipei in jocul castigat joi seara in fata gruparii daneze SISU Basketball Gentofte, cu scorul de 86-73. Dornice sa-si treaca in palmares o noua victorie pe scena europeana, gazdele au debutat in forta si s-au instalat rapid la conducerea jocului, reusind sa se distanteze dupa primul sfert la scorul de 28-14. Prea increzatoare in fortele proprii, poate si pentru ca aveau un ascendent moral de la jocul din tur, castigat in Danemarca, cu scorul de 57-46, dar si pentru ca aveau deja o diferenta consistenta pe tabela, baschetbalistele de la CSM Satu Mare intra in sfertul al doilea prea relaxate si le permit oaspetelor sa recupereze din handicap. La pauza, echipele au intrat la vestiare la scorul de 42-34, astfel ca antrenorul Dan Fleseriu a fost obligat sa-si trezeasca elevele, incercand sa le insufle un plus de motivatie si determinare. Numai ca, la reluare, echilibrul s-a mentinut pe teren, marind suspansul pentru ultimul sfert, cand danezele s-au apropiat periculos pana la 73-66 cu patru minute inainte de fluierul final. Emotiile sunt spulberate in ultimele faze de Italee Lucas si Uthaya Drye, care iau jocul pe cont propriu si reusesc sa mareasca diferenta pana la 13 puncte, spre satisfactia numerosilor fani care au umplut tribunele salii LPS. Scor final 86-73 si CSM Satu Mare ramane pe pozitia a treia a clasamentului Grupei A, cu doua victorii din cinci partide.
Conform datelor statistice, punctele CSM Satu Mare au fost marcate de DRYE (20 puncte, 6 recuperari, 6 pase decisive, 2 interceptii, 2 capace), LUCAS (18 puncte, 1x3, 1 recuperare, 1 pasa decisiva, 2 interceptii), KOVACEVIC (16 puncte, 8 recuperari, 1 pasa decisiva), OROSZ (13 puncte, 1x3, 3 recuperari, 4 pase decisive), PARAU (7 puncte, 1x3, 3 recuperari, 8 pase decisive, 2 interceptii), GIURGIU (6 puncte, 2x3, 2 recuperari, 2 pase decisive), IVAN (2 puncte, 1 recuperare), SZMUTKU (2 puncte), SZLIMAK (2 puncte, 3 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie). De la daneze s-au remarcat MALONE (21 puncte, 9 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac) si BLANDS (16 puncte, 11 recuperari, 5 pase decisive, 1 interceptie).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei, antrenorul Dan Fleseriu a declarat: “A fost un meci mai greu decat ne asteptam. Ne-au surprins cu jocul rapid, punctele marcate in vitez? si cele de pe contraatac. La un moment dat fetele au crezut ca este un joc usor, pe care l-au castigat dupa primul sfert, si si-au pierdut din concentrare iaradversarele erau cat pe ce sa ne pedepseasca. In cele din urma am castigat si ma bucur ca la prima noastra participare in cupele europene ne-am trecut in cont doua victorii.” La randul sau, antrenorul danez Hrannar Holm a subliniat: “A fost un joc bun, in care din pacate am inceput slab. De fapt, pot spune ca soarta jocului s-a decis dupa primul sfert, cand le-am permis celor de la CSM Satu Mare sa marcheze prea mult. Am schimbat tactica, am jucat mai rapid si ne-am aparat mai bine in urmatoarele sferturi, am reusit sa revenim, dar pe final nu am mai avut forta necesara ca sa castigam. Felicit CSM Satu Mare pentru victorie, dar si pe fetele mele pentru determinare.
 
Programul si clasamentul Grupei A
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul obtinut de BC Chevakata pe teren propriu in fata BLA Montpellier, cu scorul de 69-67, soarta calificarii in faza superioara a fost deja decisa, BLA Montpellier si BC Chevakata obtinand deja accesul in turul urmator. Dar iata si clasamentul Grupei A dupa cinci etape:
 
1. BLA Montpellier – 9 puncte
2. BC Chevakata – 9 puncte
3. CSM Satu Mare – 7 puncte
4. SISU Gentofte – 5 puncte
 
Conform programului anuntat de FIBA-Europe, CSM Satu Mare mai are de jucat o partida pe teren propriu, urmand sa intalneasca saptamana viitoare, in 29.11.2012, de la ora 18:00 puternica echipa rusa BC Chevakata. Reamintim ca la finalul jocurilor tur/retur din faza grupelor, primele doua clasate in fiecare serie se califica in optimile de finala.  
 
 
FOTO – Antrenorul Dan Fleseriu le explica elevelor sale tactica de joc (copyright - http://www.satmareanul.net)

Parteneri