Foto

Victorie de prestigiu pentru CSA Steaua Turabo Bucuresti


CSA Steaua Turabo Bucuresti
a incheiat cu o victorie de prestigiu campania europeana din acest sezon, dupa meciul din aceasta seara cu Lokomotiv Kuban Krasnodar, castigat de militari cu scorul 87-78.

Stelistii au inceput tare partida, cu Virgil Stanescu, Andrei Mandache, Uros Lucic, Josh Jackson si Hristo Nikolov trimisi in teren de antrenorul croat Niksa Bavcevic. Primele puncte ale jocului au venit pe mana lui Virgil Stanescu, dar rusii au replicat rapid pe contraatac dand senzatia ca meciul va fi foarte echilibrat.

Josh Jackson nu a ezitat si a marcat trei puncte, imediat Uros Lucic l-a secondat pe echipierul sau si a mai reusit o "treita, moment in care publicul din Sala Regimentului de Garda "Mihai Viteazu" s-a dezlantuit. Antrenorul lui Lokomotiv a cerut time-out pentru a mai taia din elanul militarilor. Usor, rusii au recuperat diferenta de pe tabela de marcaj, dar sfertul al doilea a fost unul de vis pentru stelisti. Gratiei defensivei ermetice, elevii lui Niksa Bavcevic s-au distantat la 16 puncte pana la pauza mare. Nikolov a reusit un slam-dunk spre deliciul spectatorilor, iar Tibirna, intrat si el in teren in locul veteranului Virgil Stanescu, l-a copiat pe bulgar si a "dat de sus" peste o aparare visatoare a lui Kuban. 55-39 la jumatatea jocului si toate gandurile se indrpetau la infrangerea din Belgia, cu Antwerp.

In sfertul al treilea, rusii au intrat mult mai motivati pe teren si au redus din diferenta.  Ultimele zece minute ale jocului au fost decisive pentru soarta partidei. Cu 3 minute si 45 de secunde inainte de final stelistii aveau un 76-70, dar Stanescu si co. au rezistat presiunii lui Kuban. 85-78 pentru stelisti si tehnicianul ros-albastrilor a cerut un time-out pentru a da noi indicatii elevilor sai. Ros-albastrii au marcat doua puncte, iar Lokomotiv tine mingea fara a mai forta un nou atac. 87-78 rezultat final si Steaua paraseste FIBA EuroChallenge cu trei victorii obtinute pe teren propriu.


Marcatorii Stelei din aceasta seara au fost:

Andrei Mandache 2p, 3 pase decisive, 1 recuperare
Uros Lucic 16p, 4 recuperari, 1 interceptie, 1 capac
Hristo Nikolov 18p, 5 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie
Joshua Jackson 12p, 1  recuperare, 2 pase decisive, 1 inteceptie
Bogdan Tibirna 6p, 1 recuperare
Robert Turner 2p, 1 recuperare, 1 interceptie
Virgil Stanescu 16p, 5 recuperari, 3 pase decisive,
Courtney Fortson 15p, 9 recuperari, 3 pase decisive, 2 interceptii


Au mai evoluat: Virgil Carutasu si Iulian Orbeanu.

Clasamentul final al grupei F a FIBA EuroChallenge

1. Lokomotiv Kuban Krasnodar  (10p)
2. Antwerp Giants (9p)
3. CSA Steaua Turabo Bucuresti (9p)
4. Enterprise BC Dynamo Moscova (8p)

Parteneri