Foto

Victorie de rasunet pentru CSA Steaua Turabo in FIBA EuroChallenge (Actualizat)


Virgil Stanescu: "Suntem pe drumul cel bun"

La putin timp dupa victoria de rasunet obtinuta de CSA Steaua Turabo Bucuresti in fata rusilor de la Enterprise BC Dynamo Moscova in grupele FIBA EuroChallenge, fostul international Virgil Stanescu a acordat in exclusivitate un scurt interviul site-ului Federatiei Romane de Baschet.

Virgil, inainte de meci declarai ca doriti sa va luati revansa in fata rusilor.
Imi pare bine ca a fost asa! Am intrat foarte motivati pe parchet si am vrut sa demonstram ca diferenta din Rusia nu este cea reala. Ma bucur ca suntem pe drumul cel bun si ca am reusit sa ne luam revansa!

Cum a fost duelul in teren?
A fost foarte greu pentru ca am intalnit o echipa foarte buna, cu jucatori profesionisti. Si ei au venit foarte motivati, dar cred ca ne-au subestimat putin. A contat foarte mult si galeria. Desi publicul bucurestean nu este unul energic, noi avem o galerie frumoasa si usor, usor,  ne creeam una foarte puternica.

Belgienii au pierdut la Krasnodar.Avem sanse mai departe sa accedem in fazele superioare ale competitiei?
Este o grupa foarte stransa si cred ca meciul decisiv va fi cel din Belgia. Am facut pasi importanti in aceasta seara spre calificare. Ne dorim cu totii sa mergem mai departe.

Ce v-a zis la final antrenorul Niksa Bavcevic?
Ne-a felicitat si a fost multumit ca noi am facut ce trebuie pe teren.  Ne-am aparat foarte bine si am respectat planul tactic!

===============


La finalul meciului, Andrei Mandache si Florin Nini au acordat doua scurte declaratii, in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet.


Andrei Mandache, conducator de joc CSA Steaua Turabo Bucuresti: "Am practicat un joc de echipa foarte bun! Apararea a functionat foarte bine in aceasta seara. Meciul a fost greu , in fata unei echipe valoroase, dar ne-am luat revansa. Am facut un pas mare spre calificare, chiar daca va fi foarte greu de-acum inainte."

Florin Nini, antrenor secund CSA Steaua Turabo Bucuresti: "Este o victorie importanta, atat pentru moral, cat si pentru palmares. In plus este in joc si clasamentul. Acum avem sanse sa accedem in fazele superioare ale FIBA EuroChallenge.
Am inceput ezitant meciul. Am avut si trei jucatori accidentati, Lucic, Carutasu si Tibirna, dar motivatia si dorinta noastra de a castiga a fost foarte mare. Am vrut sa aratam ca diferenta de valoare nu este cea din Rusia.  Inca o data s-a demonstrat ca apararea castiga meciul. Sa primesti sub 60 de puncte la un asemenea nivel spune foarte multe despre modul cum au abordat jocul baietii. Bucuria s-a terminat, urmeaza acum celelalte meciuri."


===============

Intr-o Sala a Regimentului de Garda "Mihai Viteazu" din Capitala arhiplina, CSA Steaua Turabo Bucuresti a invins cu scorul 72-59, formatia rusa Enterprise BC Dynamo Moscova, in etapa a patra a FIBA EuroChallenge.

Victoria din aceasta seara este a doua pentru ros-albastrii in grupele EuroChallenge, dupa succesul de pe teren propriu obtinut in fata belgienilor de la Antwerp Giant.

Stelistii au inceput tare meciul  din aceasta seara, cu un prim cinci format din Courtney Fortson, Joshua Jackson, Robert Turner, Virgil Carutasu si Virgil Stanescu. Primele puncte ale intalnirii au venit dupa reusita de trei puncte a lui Jackson si patrunderea lui Turner.

Imediat rusii au echilibrat meciul. Dupa noua minute de joc fostul international Bogdan Popescu a reusit cinci puncte consecutive si i-a dus
pe stelisti la 6 lungimi in fata rusilor. In sfertul al doilea militarii au fortat  pe final si la pauza mare tabela indica un 42-34 linistitor.

Al treilea sfert a fost cel mai spectaculos. Ros-albastrii au reusit o aparare foarte buna si un run de 8-0. Bulversati, rusi coordonati de Sergey Bazarevichlui nu au gasit drumul spre cos timp de cinci minute. Ultimele secvente au fost de foc, dinamovistii au avut o tresarire de orgoliu, dar Stanescu et co. au rezistat tavalugului rusesc.

Ultima parte a intalnirii ne-a gasit in atac, Turner a reusit un dunk de senzatie, iar Nikolov si-a mai trecut o aruncare de trei puncte in statistica.

Marcatorii Stelei din aceasta seara:  

Andrei Mandache 6p (1X3), 4 recuperari,
Hristo Nikolov 10p (2X3) , 5 recuperari, 2 interceptii, 2 capace
Joshua Jackson 4p (1X3)
Bogdan Tibirna 1p, 4 recuperari
Virgil Carutasu 2p, 9 recuperari
Bogdan Popescu 13p (1X3), 2 recuperari
Robert Turner 11p (1X3), 4 recuperari
Virgil Stanescu 21p, 4 recuperari
Courtney Fortson 5p, 4 recuperari, 5 pase decisive, 3 interceptie

A mai evoluat: Bogdan Tibirna.

In cealalt meci al grupei Lokomotiv Kuban Krasondar a invins cu scorul 96-69 formatia belgiana Antwerp Giants.

Clasamentul grupei F a FIBA EuroChallenge arata astfel:

1. Lokomotiv Kuban Krasnodar  (7p)
2. Antwerp Giants (6p)
3. CSA Steaua Turabo Bucuresti (6p)
4. Enterprise BC Dynamo Moscova (5p)


Parteneri