Foto

Victorie de senzatie pentru CSA Steaua Turabo in FIBA EuroChallenge

Echipa CSA Steaua Turabo Bucuresti a reusit sa obtina primul succes din actuala stagiune a FIBA EuroChallenge, dupa victoria de senzatie, cu scorul 80-75, in fata belgienilor de la Antwerp Giants.

Gratie unui joc colectiv bun, militarii au reusit sa se mentina aproape de adversari pe toata durata intalnirii. Primele puncte ale meciului au fost marcate de Virgil Stanescu, dar belgienii au replicat imediat.

Primul sfert s-a incheiat 19-19, iar pauza mare a adus din nou egalitatea pe tabela de marcaj , 34-34. Jucatorii lui Niksa Bavcevic au presat in continuare si finalul de meci a fost incediar. Fara fostii internationali Virgil Stanescu si Virgil Carutasu pe teren, eliminati din cauza greselilor personale, stelistii au lasat senzatia ca vor scapa o victorie mare.

Insa, bulgarul Hristo Nikolov si fostul capitan al reprezentativei, Bogdan Popescu, au oferit un recital de aruncari de trei puncte si i-au readus pe bucuresteni in joc.

Cu doar 30 de secunde  inainte de final, Nikolov mai intoarce o data plasa de la mare distanta si face tabela din Sala Regimentului de Garda "Mihai Viteazu" sa arate la 78-75.

Popescu intercepteaza mingea si ultimul atac il are in prim-plan pe Turner care incearca sa finalizeze in forta printr-un slam-dunk, dar este faultat. Cu trei secunde inainte de final, americanul coboara la linia de libere si transforma ambele aruncari, consfiintind rezultatul partidei: 80-75.


Pentru  Steaua Turabo au marcat:

Andrei Mandache 5p
Uros Lucic 1p
Hristo Nikolov 12p (2X3) , 4 recuperari, 2 pase decisive, 3 interceptii, 2 capace
Joshua Jackson 2p, 1 inteceptie
Bogdan Tibirna 1p, 4 recuperari
Virgil Carutasu 2p, 9 recuperari
Bogdan Popescu 19p (4X3), 4 recuperari, 3 pase decisive, 1 capac
Robert Turner 16p, 4 recuperari, 1 pasa decisiva
Virgil Stanescu 12p, 7 recuperari, 1 pasa decisiva
Courtney Fortson 10p, 3 recuperari, 10 pase decisive, 1 interceptie

A mai evoluat Iulian Orbeanu.


In cealalta partida din grupa F, Lokomotiv Kuban Krasnodar a invins pe teren propriu, cu scorul 90-89, formatia Enterprise BC Dynamo Moscova.

Clasamentul grupei F arata astfel:

1. Enterprise BC Dynamo Moscova 3p
2. Antwerp Giants 3p
3. Lokomotiv Kuban Krasnodar 3p
4. CSA Steaua Turabo 3p


Urmatorul meci al Stelei va avea loc pe 30 noiembrie, in deplasare, la formatia rusa Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Foto: Viorel Dudau

Parteneri