Foto

Victorie istorica pentru CSU Asesoft Ploiesti in EUROCUP

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a debutat in forta in grupele EUROCUP, echipa pregatita de antrenorii Vladimir Arnautovic si Constantin Mircea reusind, miercuri seara, sa dea marea lovitura in Rusia si sa invinga puternica grupare Khimki Moscow Region, cu scorul de 97-89 (28-22, 27-21, 8-21, 34-25).
 
Desi porneau cu sansa a doua in confruntarea inaugurala din Grupa E a EUROCUP, asta daca tinem cont si de faptul ca Khimki Moscow Region venea din preliminariile Turkish Airlines EuroLeague, baschetbalistii ploiesteni au fost increzatori in fortele proprii si si-au indeplinit misiunea propusa la plecare de antrenorul Dado Arnautovic, aceea de a realiza un joc bun la Moscova. Ba chiar s-au autodepasit si si-au trecut in cont o victorie spectaculoasa, pana acum fiind cea mai mare surpriza din actualul sezon al EUROCUP.
Astfel, decisi sa-si vanda cat mai scump pielea desi evoluau pe terenul unei echipe redutabile, cu o vasta traditie in cupele europene, campionii Romaniei au pornit ca din pusca si s-au instalat rapid la carma jocului, reusind sa treaca la conducere pe tabela de scor inca din primul sfert al confruntarii gazduite de “Basketball Center” din Moscova. Cu pivotul nationalei Finlandei, Lee Gerald, in zi de gratie, si cu cateva “guri de foc” greu de oprit, Flowers, Dunn si Mohammed reusind sa gaseasca solutiile ideale pentru a depasi apararea adversa, CSU Asesoft Ploiesti a fortat nota si in sfertul al doilea si a reusit incredibil sa intre la vestiare cu un avantaj de 12 puncte: scor 55-43! La reluare, puternica si incomoda grupare rusa condusa de celebrul lituanian Rimas Kurtinaitis a ripostat in forta si a reusit sa refaca diferenta si sa se instaleze la conducere, dar ploiestenii au revenit si au egalat scorul pe tabela in finalul sfertului al treilea, 64-64. Bazandu-se pe o aparare zona foarte mobila si bine pregatita tactic de Dado Arnautovic, prahovenii reusesc din nou in ultimele zece minute sa preia conducerea si nu au mai cedat pana la fluierul final, care a consemnat o victorie istorica in EuroCup pentru CSU Asesoft Ploiesti. Scor final 97-89 pentru campionii Romaniei!
Conform datelor statistice, punctele victoriei ploiestene au fost realizate de LEE (24 p, 7 rec, 1 cap), FLOWERS (18 p, 2x3, 4 rec, 5 pase, 5 int), MOHAMMED (18 p, 2x3, 8 rec, 4 pase, 1 cap), DUNN (14 p, 2 rec, 4 pase, 1 int), ADAMOVIC (9 p, 1x3, 1 rec, 2 pase, 1 int), TICA (7 p, 1x3, 1 rec, 1 int, 2 cap), BURLACU (5 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int), ZEKOVIC (2 p, 5 rec, 1 pasa, 2 cap). Au mai jucat SZIJARTO si GUTOAIA. De la gazde, principalii marcatori au fost AUGUSTINE (17 p, 5 rec, 1 pasa, 3 int, 1 cap) si GREEN (17 p, 2x3, 5 rec, 7 pase, 1 int).
 
Arnautovic: “Este cea mai importanta victorie din istoria clubului!”
 
La finalul jocului de la Moscova, antrenorul Vladimir Arnautovic a declarat fericit: “In primul rand doresc sa felicit echipa BC Khimki Moscow Region pentru acest joc si pentru fair-play-ul de care au dat dovada. Sunt extrem de bucuros pentru rezultat. Am inceput jocul foarte bine, iar in primele doua sferturi am avut procentaje foarte bune in ofensiva si am functionat bine in aparare. In sfertul al treilea am pierdut foarte repede avantajul, dar pana la urma am reusit din nou sa controlam jocul. Pentru moment, cred ca a fost tot ce puteam face in aceasta seara. In ultimul sfert, am inceput sa jucam foarte bine in zona si am excelat din nou in atac. Este o victorie foarte mare pentru noi si o mare surpriza in EuroCup. Am venit aici sa prindem un joc bun si sa ne demonstram ca putem invinge jucatori de EuroLeague. Este cea mai importanta victorie pentru CSU Asesoft Ploiesti din intreaga istorie a clubului, deoarece echipa BC Khimki Moscow Region inseamna EuroLeague!”.
La randul sau, antrenorul lituanian Rimas Kurtinaitis a subliniat: “Am intrat foarte greu in meci, fara energie si responsabilitate individuala in aparare. In sfertul al treilea am aratat ca putem reusi sa invingem, am prins de multe ori adversarul pe picior gresit, asa cum ar fi trebuit sa fie, dar in finalul ultimului sfert nu am reusit sa ne apropiem la mai mult de 3 sau 4 puncte. Avem o banca scurta, suntem obositi, dar sezonul abia a inceput deci nu putem sa ne plangem de oboseala deoarece trebuie sa jucam cu o concentrare maxima. Am facut multe greseli, in special impotriva apararii zona pe care au folosit-o adversarii nostri pentru a reduce ritmul de joc. Combinatiile noastre din atac nu au functionat iar jucatorii mei nu au ales solutiile optime in momentele speciale.”
 
Programul si clasamentul din Grupa E
 
Tot aseara s-au disputat si celelalte doua jocuri din Grupa E, in care Pinar Karsiyaka Izmir a trecut la pas de Igokea Aleksandrovac, cu scorul de 90-60, iar Hapoel Migdal Ierusalim a dispus de Lukoil Akademic Sofia, cu scorul de 84-76. In urma acestor rezultate, coroborate cu victoria istorica inregistrata de CSU Asesoft Ploiesti, iata cum arata clasamentul grupei E:
 
1. Pinar Karsiyaka Izmir 2 p (1 joc)
2. CSU Asesoft Ploiesti 2 p (1 joc)
3. Hapoel Migdal Ierusalim 2 p (1 joc)
4. Lukoil Akademic Sofia 1 p (1 joc)
5. BC Khimki Moscow Region 1 p (1 joc)
6. Igokea Aleksandrovac 1 p (1 joc)
 
Conform calendarului competitional anuntat de oficialii celei de-a doua comnpetii europene intercluburi, iata cum arata programul jocurilor pe care le mai are de disputat CSU Asesoft Ploiesti:
 
23.10.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Pinar Izmir (ora 19:30)
30.10.2013 Igokea Aleksandrovac – CSU Asesoft Ploiesti
Noiembrie 2013 Hapoel Ierusalim - CSU Asesoft Ploiesti
Noiembrie 2013 CSU Asesoft Ploiesti - Lukoil Sofia
Noiembrie 2013 CSU Asesoft Ploiesti - Khimki Moscow Region
Noiembrie 2013 Pinar Izmir – CSU Asesoft Ploiesti
Decembrie 2013 CSU Asesoft Ploiesti – Igokea Alkeksandrovac
Decembrie 2013 CSU Asesoft Ploiesti – Hapoel Ierusalim
Decembrie 2013 Lukoil Sofia - CSU Asesoft Ploiesti

Mentionam ca in urma disputarii tuturor jocurilor din cele opt grupe preliminare, primele trei clasate din fiecare serie vor obtine calificarea in EuroCup Last 32.

Parteneri