Foto

Victorii pe linie ale nationalelor Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing!

Nationalele juvenile ale Romaniei au inregistrat victorii pe linie in cea de-a treia zi a turneului de baschet 3x3 din cadrul celei de-a doua editii a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, reusind, astfel, sa-si asigure calificarea in faza superioara a competitiei. In intrecerea masculina, tricolorii au dat marea lovitura si au invins puternica selectionata a Spaniei, cu scorul de 16-13, tot cu un succes terminand si disputa cu nationala Andorrei, de care au dispus cu scorul de 17-10. La feminin, tricolorele au reusit la capatul unui joc extrem de echilibrat sa treaca de incomoda nationala a Egipt, cu scorul de 13-11.
 

Cea de-a treia zi a turneului de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing a fost una extrem de fructuoasa pentru nationalele juvenile ale Romaniei, care au bifat pe terenurile din „Wutaishan Basketball Venue” trei victorii din tot atatea meciuri disputate. La masculin, tricolorii pregatiti de antrenorul Razvan Cenean si-au facut „incalzirea„ mai intai cu selectionata Andorrei si si-au trecut in cont o victorie muncita, obtinuta cu scorul de 17-10, pentru ca, patru ore mai tarziu, Kuti Nandor, Gheorghe Tudor, Bogdan Nicolescu si Gheorghe Dragos sa se autodepaseasca in disputa cu puternica nationala a Spaniei si sa obtina un succes extraordinar, cu scorul de 16-13. In primul meci, Kuti Nandor si Bogdan Nicolescu au avut o contributie majora la zestrea tricolora, marcand impreuna 14 puncte, in vreme ce in jocul contra Spaniei, din nou Kuti Nandor, sustinut de data aceasta de Gheorghe Dragos, au inscris impreuna 13 puncte. In urma celor doua victorii de astazi, nationala masculina a Romaniei si-a asigurat calificarea in saisprezecimile de finala ale turneului olimpic, indiferent de rezultatele pe care le va mai obtine in urmatoarele dispute cu Brazilia, Rusia, Guatemala si Noua Zeelanda.
Tot azi, in cadrul Grupei B s-au mai inregistrat urmatoarele rezultate:
Tunisia – Noua Zeelanda 15-17
Argentina – Guatemala 21-5
Rusia – Venezuela 14-15
Spania – Brazilia 12-11
Guatemala – Tunisia 2-19
Brazilia – Rusia 8-14
Noua Zeelanda – Andorra 21-16
Venezuela – Argentina 15-21
 
In intrecerea feminina, componentele nationalei noastre juvenile nu s-au lasat mai prejos decat colegii lor si au obtinut o noua victorie, invingand selectionata similara a Egiptului, cu scorul de 13-11. Meciul a fost extrem de incrancenat si echilibrat, iar pe final evolutiile deosebite ale sportivelor Ana Ferariu si Iringo Debreczi, care au adus impreuna 11 puncte, au inclinat balanta victoriei in favoarea nationalei noastre, spre bucuria delegatiei noastre si a antrenorului coordonator FRB, Svetalana Dragusin, care a ragusit din tribuna. Cu trei victorii la activ, nationala noastra se poate considera calificata deja in saisprezecimile intrecerii olimpice, chiar daca mai are de sustinut cinci meciuri impotriva Thailandei, Belgiei, Andorrei, Cehiei si Taipei China.
Tot azi, in runda a IV-a din Grupa B, s-au mai inregistrat rezultatele:
Thailanda – SUA 5-21
Guam – Indonesia 14-11
Belgia – Cehia 16-6
Andorra – Taipei China 13-16
 
Conform programului anuntat de organizatori, iata meciurile pe care Romania le va mai sustine in aceasta faza  (n.n. - diferenta de fus orar este de +5 ore):
 
Masculin
Romania - Brazilia (vineri, de la ora 20:00)
Rusia – Romania (sambata de la ora 18:00)
Romania - Noua Zeelanda (sambata, de la ora 21:40)
Romania - Guatemala (duminica, de la ora 19:00)
 
Feminin
Thailanda – Romania (vineri, de la ora 17:00)
Romania - Belgia (vineri, de la ora 20:20)
Andorra – Romania (sambata, de la ora 19:20)
Romania – Taipei China (duminica, de la ora 17:00)
Cehia – Romania (duminica, de la ora 20:40)
 
Primele opt echipe clasate in ierarhiile finale ale Grupelor A si B vor accede in saisprezecimile de finala. Conform CIO, luni, 25 august, si marti, 26 august, sunt programate jocurile eliminatorii pentru stabilirea clasamentelor finale, saisprezecimile derulandu-se dupa urmatorul sistem: A1-B8; A2-B7; A3-B6; A4-B5; A5-B4; A6-B3; A7-B2; A8-B1.

Parteneri