Foto

Victorii pe linie pentru tricolori in debutul Campionatului European de baschet 3x3

Ambele nationale de baschet 3x3 ale Romaniei au demarat in forta la prima editie a 3x3 European Championship si au inregistrat un procentaj maxim dupa meciurile din prima zi a intrecerii care se deruleaza in Piata Universitatii din Capitala, bifand patru victorii superbe. In competitia feminina, Marginean, Sipos, Haas si Craciun au trecut lejer de Irlanda, cu 17-12, si s-au impus in fata valoroasei selectionate a Ucrainei, cu 20-17, iar in turneul masculin, Santana, Popescu, Vlaicu si Vasile au dispus de Italia, cu 16-13, si au spulberat puternica echipa a Azerbaijan, cu 15-8. Sambata, au loc ultimele meciuri din faza grupelor, dupa care, seara tarziu, sunt programate sa se desfasoare sferturile de finala, intalnirile fiind transmise in direct de DIGI SPORT 3.
 
Piata Universitatii a fost invadata, vineri dupa-amiaza, de cei mai valorosi jucatori de baschet 3x3 de pe Batranul Continent, care s-au reunit in acest week-end la Bucuresti pentru a-si disputa laurii primei editii a 3x3 European Championship. Iar iubitorii de baschet din Romania, adunati in numar foarte mare pe langa terenurile special amenajate vis-a-vis de Universitate, s-au bucurat din plin de spectacolul oferit in prima zi de cele 32 de nationale participante, dar si de evolutiile deosebite ale celor doua echipe nationale ale Romaniei. Incurajate de asistenta si dornice de a-si asigura calificarea in faza superioara a Campionatului European, nationalele noastre au obtinut patru victorii in patru meciuri disputate, demonstrand ca vor avea un cuvant greu de spus in batalia pentru medalii.
Imediat dupa festivitatea de deschidere oficiala, echipa feminina a Romaniei si-a facut aparitia pe terenul central pentru a da ochi cu selectionata Irlandei, in cadrul Grupei C. Dupa o evolutie foarte buna, Gabriela Marginean, Andra Haas, Anca Sipos si Alina Craciun si-au trecut in cont primul succes, impunandu-se lejer cu scorul de 17-12. Doua ore mai tarziu, tricolorele noastre au intalnit puternica selectionata a Ucrainei, considerata una dintre favorite. In urma unui meci foarte echilibrat, diferenta a fost facuta de stralucirea Gabrielei Marginean, precizia Andrei Haas, experienta Ancai Sipos si dorinta tinerei Alina Craciun, astfel ca Romania s-a impus, cu scorul de 20-17, si si-a asigurat, el putin teoretic, prezenta in sferturile de finala. La randul lor, Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Stefan Vasile nu s-au lasat mai prejos si au urmat acelasi traseu cu procentaj maxim. Astfel, in primul meci din Grupa C tricolorii au reusit un meci mare impotriva incomodei echipe a Italiei si s-au impus cu scorul de 16-13, iar tarziu in noapte, au primit replica puternicei reprezentative a Azerbaijan. Selectionata in fata careia aveau de luat si o revansa dupa cele doua esecuri suferite in calificarile din aceasta vara. Cu Santana in mana deosebita, cu Bogdan Popescu si Catalin Vlaicu foarte greu de oprit din incursiunile de sub panou si cu Stefan Vasile „tare” pe picioare in defensiva, Romania a avut o evolutie fantastica si a spulberat echipa azera, cu scorul de 15-8, spre bucuria unui public admirabil si galagios.
Mai jos va prezentam rezultatele inregistrate in grupele Romaniei:
 
Feminin (Grupa C)
Romania – Irlanda 17-12
Ucraina – Elvetia 12-8
Elvetia – Irlanda 17-11
Ucraina – Romania 17-20
 
Masculin (Grupa C)
Romania – Italia 16-13
Slovenia – Azerbaijan 16-15
Azerbaijan – Romania 8-15
Italia – Slovenia 12-15
 
Sambata, nationalele Romaniei vor evolua impotriva Elvetiei, de la ora 17:50, la feminin, si a Sloveniei, de la ora 18:50.
Conform FIBA-Europe, primele doua clasate din cele patru grupe se vor califica in „Last 8”, faza programata sa se dispute, sambata seara, dupa ora 20:00. Duminica dupa-amiaza se vor desfasura semifinale si finalele, precum si mult asteptatul concurs de slam dunk, care va reuni la Bucuresti cei mai spectaculosi dunkeri europeni.
 
Evenimentul baschetbalistic poate fi urmarit, in direct, de cei care nu ajung in Piata Universitatii pentru a sustine echipele Romaniei, si pe canalele DIGI SPORT 2 si DIGI SPORT 3, iar meciurile de pe terenul central vor fi transmise si pe canalul creat special de FIBA-Europe pentru Campionatul European,  http://www.youtube.com/3x3planet.
 
Sambata, DIGI SPORT 3 va transmite in direct un nou regal baschetbalistic din Piata Universitatii, in intervalul orar 18:30 – 21:45, iar duminica, DIGI SPORT 2 va transmite de la ora 16:00 pana la ora 18:00 atat concursul de slam-dunk, cat si semifinalele si finalele pentru locurile 3-4, iar de la ora 21:00 ofera posibilitatea fanilor de a urmari finalele pentru locurile 1-2.

Campionatul European de baschet 3x3 este organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Primariei Municipiului Bucuresti, PROEDUS si al Universitatii Politehnica.

Parteneri: Atentie, Banca Transilvania, Blue Air, Borsec, Ciuc Radler, Farmec, Fratelli, Hotel Intercontinental, M-Pesa Vodafone, Restart, Ulker, Xerox, Zepter si Digi Sport.

Parteneri media: 24Fun, Adevarul Holding, Euromedia, Kiss FM, Prima TV, ProSport, Zile si Nopti.

Parteneri