Foto

Vlad Moldoveanu, pe blogul Turkish Airlines Euroleague!

Internationalul roman Vlad Moldoveanu, singurul baschetbalist roman prezent pe scena celei mai puternice competitii europene intercluburi, este protagonistul celui mai recent episod de pe blogul Turkish Airlines Euroleague, unde le vorbeste direct fanilor din intreaga lume despre experienta sa la campioana Poloniei, PGE Turow Zgorzelec.
 
Blogul gazduit de site-ul oficial al Turkish Airlines Euroleague a acordat, la inceputul acestei saptamani, singurului baschetbalist roman prezent pe scena celei mai puternice intreceri inter-cluburi de pe Batranul Continent, Vlad Moldoveanu, oportunitatea de a se prezenta fanilor din intreaga lume si de a vorbi despre experienta sa la noua sa echipa, puternica grupare poloneza PGE Turow Zgorzelec. In scurta prezentare facuta internationalului nostru de administratorul blogului, se aminteste ca Vlad este primul roman dupa mai bine de un deceniu (n.n. – ultimul sportiv roman prezent in Euroleague a fost Virgil Stanescu) care evolueaza in grupele puternicei competitii continentale si ca, la 26 de ani, dupa ce a jucat in SUA, Italia, Franta si Estonia, s-a transferat in aceasta vara la campioana Poloniei, PGE Turow Zgorzelec.
In “epistola” datata, luni, 3 noiembrie 2014, Vlad Moldoveanu vorbeste despre experienta sa in Euroleague, unde, din nefericire, dupa trei etape, PGE Turow Zgorzelec a acumulat trei infrangeri consecutive in fata Panathinaikos Atena (77-84), Fenerbahce Ulker Istanbul (76-91) si CF Barcelona (67-86). In fiecare dintre cele trei jocuri, Vlad Moldoveanu s-a trecut numele pe lista marcatorilor: cu Panathinaikos (25:11, 5 p, 1 rec, 1 pasa, 2 int), cu Fenerbahce (11:55, 5 p, 1x3, 1 rec, 1 cap), cu CF Barcelona (15:47, 5 p, 1x3, 3 rec, 1 int).
“Acesta este primul sezon petrecut in Euroleague si reprezinta o oportunitate uriasa pentru mine. Ma bucur ca am aceasta sansa; este important nu numai pentru mine, ci pentru baschetul romanesc. Cred ca sunt primul baschetbalist roman in Euroleague dupa Virgil Stanescu, care a jucat in aceasta competitie cu mai bine de zece ani in urma. Romania nu a avut o multime de jucatori in Euroleague si de aceea sunt mandru de aceasta”, puncteaza Vlad Moldoveanu, adaugand ca spera sa arate lumii ca “Romania este pe harta baschetului”. Internationalul roman vorbeste si despre faptul ca nationala Romaniei a ratat de putin prezenta la Eurobasket 2015, o sansa uriasa dupa 25 de ani de absenta la un turneu final european. “Este ceva ce ne va urmari tot restul carierei, dar speram ca putem surprinde in campania de calificare urmatoare”, a mai subliniat extrema de forta a nationalei noastre, precizand si ca sunt mai multe echipe autohtone care promoveaza foarte bine baschetul romanesc in Europa, amintind de CSU Asesoft Ploiesti, singura noastra reprezentanta in Eurocup, care are la activ in actualul sezon doua victorii si o infrangere, reusind sa dispuna chiar de o fosta participanta in Euroleague, Lietuvos Rytas, la 20 de puncte diferenta.
 
Vezi aici tot materialul prezentat pe blogul euroleague.net:
http://www.euroleague.net/features/blog/2014-2015/vlad-moldoveanu/i/143814
 


 

Parteneri