Foto

Vlad Moldoveanu, Titus Nicoara si Daniel Popescu in topurile de la Shenzhen

Dupa ceremonia de inchidere a Jocurilor Mondiale Universitare, competitie derulata in perioada 12 august - 23 august 2011 in localitatea Shenzhen (china), organizatorii au furnizat topurile cu cei mai buni jucatori prezenti la aceasta editie.

Vlad Moldoveanu, Titus Nicoara si Daniel Popescu, trei dintre componentii de baza ai nationalei pregatite de Dan Calancea si Cristian Achim domina clasamentele finale, intrand in topul select al jucatorilor prezenti la Shenzhen.

Dar iata mai jos reusitele jucatorilor nostri:

Vlad Moldoveanu cel mai bun marcator al Universiadei!
Capitanul “univeristarilor”, proaspat absolvent al prestigioasei American University din Statele Unite si component al formatiei italiene Benetton Treviso, a intrat rapid in topul asiaticilor. Prestatiile de exceptie ale extremei de forta a nationalei Romaniei l-au desemnat imediat drept cel mai bun marcator al Universiadei. Cu 154 de puncte marcate in opt meciuri si cu o medie de 19.3 puncte pe meci , Vlad Moldoveanu i-a cucerit definitiv pe chinezi, devenind cel mai bun marcator al acestei editii.

De remarcat ca Vlad Moldoveanu se claseaza pe pozitia a patra ca medie a punctelor marcate pe meci (19.3 puncte), dar domina si topul aruncatorilor de la linia de libere. Cu 43 de libere marcate, din 48 de aruncari si cu un procentaj de 89,6% jucatorul nostru se situeaza pe prima pozitie atat ca aruncari marcate, dar si ca procentaj.

La nivelul linie de trei puncte, Vlad Moldoveanu a intrat in top 10 si se plaseaza pe pozitia a saptea, cu 19 aruncari de trei puncte marcate in cele opt meciuri sustinute, avand o medie de 2.4 aruncari reusite pe meci.

In topul recuperarilor, capitanul Romaniei este pe locul al doilea, cu 76 de recuperari "stranse" in opt meciuri, 16 ofensive, 60 defensive, si cu o medie de 9.5 recuperari pe meci.

Titus Nicoara cel mai bun recuperator al Universiadei!
Baietii lui Dan Calancea si Cristian Achim si-au propus sa domine topurile de la Shenzhen. Daca Vlad Moldoveanu a iesit cel mai bun marcator, Titus Nicoara, stalpul defensivei tricolore, a devenit cel mai bun recuperator. Cu 80 de recuperari in opt meciuri, jucatorul cu un plasament incredibil si o eficienta fantastica sub panou, "a cules" tot ce se putea de sub cos si a bifat 31 de recuperari ofensive si 49 defensive, avand o medie de 10 recuperari pe meci.

La aruncarile de doua puncte din actiune, oradeanul se claseaza  locul al doilea ca eficienta, cu 60 de cosuri marcate in opt jocuri, avand o medie de 7.5 cosuri reusite pe meci.

In topul celor mai buni marcatori, Titus Nicoara se afla pe pozitia a patra cu 140 de puncte marcate si cu o medie de 17.5 puncte pe meci.

Daniel Popescu locul noua in topul aruncatorilor de trei puncte
Topul select al jucatorilor prezenti la Shenzhen este incheiat de micutul conducator de joc al tricolorilor. Daniel Popescu “a dat foc” plasei cu aruncarile sale de trei puncte si dupa cinci partide conducea detasat clasamentul jucatorilor cu cele mai bune procentaje de la aruncarile de trei puncte. Ultimul meci cu Finlanda, in care a irosit mai multe aruncari din spatele semicercului l-au costat pozitia in clasament pe conducatorul de joc al Romaniei. Astfel, dupa opt meciuri, Daniel Popescu se situeaza pe pozitia a noua in topul jucatorilor cu cele mai bune procentaje de la trei puncte, avand  noua aruncari de trei puncte, din 20 de incercari si cu un procentaj de 45%.



Statisticile complete pot fi vizualizate la adresa:
http://match.sz2011.org/pdf/BK/BKM001000/BKM001000.C85B.ENG.9.0.pdf


Parteneri