Foto

Vlad Moldoveanu a castigat campionatul Estoniei si trofeul de MVP al finalei!

Internationalul roman Vlad Moldoveanu a reusit, miercuri seara, sa castige primul titlu de campion din cariera sa profesionista, dupa ce echipa BC Kalev/Cramo s-a impus in finala Alexela Korvpalli Meistriliiga in fata rivalei Tartu University Rock, cu scorul general de 4-0. Totodata, in urma evolutiilor sale deosebite din cadrul ultimului act al Campionatului Estoniei, extrema de forta a Romaniei a fost desemnat si MVP-ul finalei, primind trofeul dedicat celui mai bun jucator din finala AKM la ceremonia de premiere.
 
Seara magica pentru Vlad Moldoveanu! Miercuri seara, in fata a 2300 de spectatori care au umplut aproape pana la refuz tribunele “Saku Suurhall” din Tallin, echipa BC Kalev/Cramo a reusit sa castige si cea de-a patra confruntare din finala Alexela Korvpalli Meistriliiga, impunandu-se in fata rivalei Tartu University Rock, detinatoarea Cupei Estoniei si liderul sezonului regular, cu scorul de 83-72 (25-15, 18-21, 19-18, 21-18). In urma acestui nou succes, BC Kalev/Cramo a cucerit cel de-a saptelea trofeu de campioana a Estoniei, fiind al patrulea sezon in care gruparea pregatita de antrenorul Alar Varaak se mentine pe prima pozitie a podiumului.
Pentru internationalul roman Vlad Moldoveanu a fost un moment special, acest trofeu reprezentand primul titlu de campion din cariera sa profesionista. De altfel, ca si in celelalte dispute din seria finala, extrema de forta a reprezentativei Romaniei a fost din nou “eroul” echipei campioane, realizand o linie statistica impresionanta, in care a bifat si un double-double, cu 19 puncte marcate si 11 recuperari. In urma acestor evolutii deosebite, la festivitatea de premiere, Vlad Moldoveanu a primit si trofeul de MVP, fiind desemnat cel mai valoros jucator al finalei Alexela Korvpalli Meistriliiga. Reamintim ca in primele trei partide (n.n. – finala s-a jucat dupa sistemul cel mai bun din sapte meciuri), BC Kalev/Cramo s-a impus cu 75-72 si 87-84pe terenul rivalei si cu 80-64 in propriul fief.
Dar iata si statistica internationalului roman in cele trei meciuri ale finalei:
Meciul 1 - 29:08 minute; 27 puncte, 2x3, 10 recuperari
Meciul 2 - 32:49 minute; 19 puncte, 3x3, 5 recuperari, 3 pase decisive
Meciul 3 – 33:33 minute; 5 puncte, 13 recuperari, 1 pasa decisiva, 3 interceptii
Meciul 4 – 33:21 minute; 19 puncte, 11 recuperari, 3 interceptii, 1 capac

Parteneri