Foto

Vlad Moldoveanu a devenit campion si in Tauron Basket Liga din Polonia!

Internationalul roman Vlad Moldoveanu a cucerit laurii ligii profesioniste poloneze cu echipa Stelmet Zielona Gora, dupa un sec 4-0 administrat de detinatoarea trofeului in finala TBL cu Rosa Radom. Astfel, extrema de forta a nationalei Romaniei a mai obtinut un trofeu important in cariera, dupa Supercupa Poloniei, in 2014 si 2015, dar si titlul de campion al Estoniei, cucerit cu BC Kalev/Cramo in 2014.
 
Internationalul roman Vlad Moldoveanu a intrat in posesia celei mai importante medalii din Liga poloneza, dupa ce extrema de forta a nationalei Romaniei a reusit, joi seara, sa castige finala TBL cu echipa Stelmet BC Zielona Gora. Cu Moldoveanu in formula de start, Stelmet BC Zielona Gora n-a avut emotii decat in primul meci al finalei Tauron Basket Liga, incheiat cu 86-80 dupa doua prelungiri (n.n. – meci in care Moldoveanu a bifat un double-double, cu 13 puncte si 11 recuperari), dupa care detinatoarea trofeului si-a spulberat rivala cu un scor sec la general de 4-0. In ultimul meci al finalei TBL, disputat joi seara pe terenul adversarilor, Moldoveanu a evoluat timp de 26:48 de minute in echipa antrenata de Saso Filipovski si si-a trecut in cont 6 puncte, 5 recuperari, 1 pasa decisiva si 1 interceptie. Conform datelor TBL, in ultima faza a intrecerii poloneze a fost mai intai 2-0 in fief-ul campioanei (86-80 si 70-51) iar in aceasta saptamana au mai urmat doua victorii ale “verzilor”, 65-53 si 64-53, ultima inchizand finala cu 4-0 si aducand trofeul Tauron Basket Liga tot in vitrina echipei din Zielona Gora.  
Transferat in vara anului trecut de la PGE Turow Zgorzelec (n.n. – finalista PLK in 2015), Vlad Moldoveanu a avut un sezon deosebit in tricoul campioanei Poloniei, bifand 39 de partide, cu o linie statistica deosebita in care se regasesc medii pe meci de 11,7 puncte si 4,3 recuparari.
MVP-ul finalei poloneze a fost declarat americanul Dee Bost.
Festivitatea de premiere a TBL poate fi urmarita pe - https://youtu.be/99nZ7mN_Fh4
 
Astfel, dupa titlul de campion al Estoniei, cucerit in 2014 cu BC Kalev/Cramo, si doua Supercupe ale Poloniei, Vlad Moldoveanu isi adauga in CV si titlul de campion al Poloniei in editia 2015-2016 a TBL.

Parteneri