Foto

Vlad Moldoveanu a fost ales in echipa ideala a Patriot League din NCAA


Evolutile foarte bune ale internationalului roman Vlad Moldoveanu l-au propulsat pe jucatorul lui American University in echipa ideala a Patriot League din NCAA.

Romanul a doborat in acest sezon record dupa record: a fost cel mai bun marcator in Patriot League pentru "vulturi", cu o medie de 19,9 puncte pe meci (din sezonul 2002-2003 nici un jucator de la American University nu a mai reusit o asemenea performanta), si a fost de asemenea al doilea marcator din Liga.

Extrema de forta a nationalei Romaniei a intrat in randul celor mai buni 50 de marcatori din actualul sezon, cu un procentaj de 43,6 la aruncarile de doua puncte, 36,4 la trei puncte si 83,9 la aruncari libere.

Cifrele jucatorului vorbesc de la sine despre evolutia din acest sezon: 15 meciuri in care a marcat peste 20 de puncte, patru intalniri in care a punctat de peste 30 de ori si a reusit de trei ori "double-double". In plus, Vlad Moldoveanu a marcat 39 de puncte in meciul disputat impotriva echipei Lehigh. Atunci internationalul roman a avut o statistica impresionanta: 13-18 aruncari de doua puncte, 3-4 la aruncarile de trei puncte, 10-10 la aruncari libere si 12 recuperari.

Vlad Moldoveanu a fost numit si anul trecut in echipa ideala a Patriot League si a devenit de luni seara, al treilea jucator din istoria echipei American University care este nominalizat de doua ori in cariera in echipa Ligii. 

Totodata, in 28 februarie, Vlad Moldoveanu a fost nominalizat pentru a cincia oara in acest sezon "Jucatorul Saptamanii" in "Anaconda Patriot League", stabilind un record de nominalizari intr-un singur sezon pentru acest trofeu acordat saptamanal. Conform site-ului Universitatii din Washington, extrema de forta a Romaniei a acumulat opt nominalizari la "Anaconda Patriot League Player of the Week" in ultimele doua sezoane, egaland astfel un record detinut de Adonal Foyle (Colgate), Garrison Carr (AU) si Brian Ehlers (Lafayette) in istoria Ligii. 
De mentionat ca "Vulturii" lui Vlad Moldoveanu vor juca, in data de 2 martie, impotriva Colgate, intr-un meci contand pentru sferturile de finala ale "Patriot League Tournament", intalnirea fiind transmisa in direct de CBS College Sports, cu incepere de la ora 19 (ora locala la Washington).

Parteneri