Foto

Vlad Moldoveanu participa la ALL STAR GAME-UL NCAA!

Internationalul roman Vlad Moldoveanu va fi prezent vineri seara pe parchetul salii “Reliant Stadium”, din Houston,  la “meciul stelelor” din campionatul universitar nord-american de baschet (NCAA). Astfel, jucatorul nationalei Romaniei si al echipei American University va fi primul roman care participa la ALL STAR GAME-ul NCAA!

ALL STAR GAME-UL din Houston, reuneste in acest ani cei mai buni jucatori aflati in ultimul an de colegiu, cu exceptia sportivilor care provin de la echipele calificate in Final Four-ul NCAA.

Extrema de forta a nationalei romaniei a primit o multime de distinctii in perioada colegiului, pe 10 martie fiind nominalizat in prima echipa a All-District 13 de catre Asociatia Nationala a Antrenorilor de Baschet. Specialistii de peste Ocean au apreciat evolutiile extraordinare ale internationalului roman, intr-un sezon in care a reusit 22 de victorii si noua infrangeri. Printre performantele realizate de extrema de forta a „Vulturilor” se numara clasarea in topul celor mai buni 50 de marcatori din toate sezoanele, cu procentaje de 43,8% la aruncarile de doua puncte, 36,8% la aruncarile de trei puncte si cu 83,2% la aruncarile libere, si plasarea ca al doilea marcator al Patriot League in acest sezon. De asemenea, internationalul roman a bifat un record personal, marcand 39 de puncte intr-un meci impotriva echipei Lehigh.  In 17 meciuri din actualul sezon, extrema de forta a Romaniei a marcat peste 20 de puncte, iar in cinci partide a depasit 30 de puncte. Aceasta ultima performanta nu mai fusese depasita din sezonul 2002-2003. In ultimul meci jucat in colegiu, Vlad Moldoveanu a devenit al 28 lea jucator din istoria echipei American University care depaseste bariera celor o mie de puncte marcate. A fost inclus in echipa ideala a Patriot League pentru a doua oara consecutiv, devenind al treilea sportiv de la AU care a bifat aceasta performanta.

Cu 1012 inscrise pentru American University, intr-un sezon si jumatate, Vlad Moldoveanu si-a incheiat cariera universitara in tricoul “vulturilor”.

Un interviu amplu cu Vlad Moldoveanu, acordat in exclusivitate site-ului FRB, dupa ultimul meci jucat in colegiu poate fi citit aici.
 
 

Parteneri