Foto

Vlad Moldoveanu s-a transferat la campioana Poloniei

Internationalul Vlad Moldoveanu va evolua, incepand din aceasta toamna, in tricoul echipei poloneze PGE Turow Zgorzelec, dupa ce a ajuns la un acord cu staff-ul campioanei Poloniei. Astfel, dupa un sezon foarte bun in Estonia, unde a cucerit laurii campionatului Alexela Korvpalli Meistriliiga si a obtinut mai multe distinctii individuale, printre care si cea de MVP al finalei, Vlad Moldoveanu a decis sa se transfere la campioana Poloniei, urmand sa evolueze si in EuroLeague, in cadrul Grupei C, impotriva galonatelor FC Barcelona, Bayern Munchen, Panathinaikos Atena, Fenerbahce Ulker si EA7 Emporio Armani.
 
Extrema de forta a nationalei Romaniei, Vlad Moldoveanu, va evolua in noul sezon la campioana Poloniei, PGE Turow Zgorzelec, urmand sa fie prezent in tricoul polonezilor si in grupele EuroLeague. Dupa ce a evoluat in ultimii patru ani la Benetton Treviso, STB Le Havre si BC Kalev/Cramo, reusind in ultimul sezon sa castige si primul sau titlu national din postura de jucator profesionist, valorosul baschetbalist roman mai urca o treapta pe scara performantei sportive, acceptand oferta venita din partea conducerii gruparii poloneze PGE Turow Zgorzelec. Echipa care va evolua in cea mai puternica intrecere intercluburi de pe Batranul Continent, EuroLeague, urmand sa dea ochi in cadrul Grupei C cu mai multe echipe galonate - FC Barcelona, Bayern Munchen, Panathinaikos Atena, Fenerbahce Ulker si EA7 Emporio Armani.
Reamintim ca in urma evolutiilor sale deosebite din sezonul Alexela Korvpalli Meistriliiga, Vlad Moldoveanu a obtinut in afara laurilor castigati cu echipa BC Kalev/Cramo si mai multe distintii individuale, printre care MVP-ul finalei si „Jucatorul anului” in Liga estoniana. Totodata, internationalul roman a fost inclus in “Dream Team-ul” sezonului din Alexela Korvpalli Meistriliiga, fiind declarat “cea mai valoroasa extrema din AKM” si, nu in ultimul rand, a fost declarat “cel mai valoros baschetbalist strain – legitimat pe legea Bosmman – din campionatul Estoniei”.
Din data de 22 iulie, Vlad Moldoveanu este asteptat sa se alature lotului national al Romaniei, pregatit de antrenorul Marcel Tenter, in cadrul campaniei de calificare la Eurobasket 2015. Reamintim ca Romania lupta pentru calificarea la turneul final european de anul viitor, urmand sa se confrunte in cadrul Grupei F cu selectionatele similare ale Suediei, Slovaciei si Letoniei.

Parteneri