Foto

Vlad Moldoveanu si BC Kalev Cramo joaca finala Alexela Korvpalli Meistriliiga

Internationalul roman Vlad Moldoveanu are ocazia, pentru prima data in cariera, sa joace in cadrul unui finale de campionat, dupa ce echipa sa, BC Kalev/Cramo, s-a calificat in ultimul act al intrecerii nationale din Estonia - Alexela Korvpalli Meistriliiga.
Duminica seara, detinatoarea trofeului estonian, BC Kalev/Cramo, a reusit sa castige si cel de-al treilea joc din cadrul semifinalelor disputat impotriva echipei Rakvere Tarvas, castigand astfel seria cu scorul general de 3-0. Conform datelor oficiale din Alexela Korvpalli Meistriliiga, in semifinale, BC Kalev/Cramo Tallin a obtinut pe teren propriu doua victorii la scor, 95-69 si 99-68, iar cel de-al treilea succes a fost realizat, in deplasare, cu scorul de 88-78.
In seria semifinala, internationalul roman Vlad Moldoveanu a avut o linie deosebita in meciul al doilea, castigat de echipa sa cu 88-78, bifand un double-double in cele 26 de minute de joc, cu 19 puncte, 3x3, 10 recuperari. Conform statisticilor oficiale, in primul meci, extrema de forta a nationalei Romaniei si-a trecut in cont in 25 de minute de joc, o linie cu 13 puncte si 5 recuperari, iar in ultimul joc, disputat duminica seara, internationalul nostru a evoluat doar 17 minute si a avut 2 puncte si 7 recuperari.
In finala Alexela Korvpalli Meistriliiga, BC Kalev/Cramo se va intalni cel mai probabil cu binecunoscuta grupare estoniana Tartu University Rock, liderul sezonului regular si detinatoarea Cupei Estoniei, care conduce in cea de-a doua semifinala cu scorul general de 2-0 (75-48 si 72-52) si va juca diseara pe teren propriu impotriva echipei Tallinna Kalev.
Conform calendarului competitional al campionatului Estoniei, finala se va disputa dupa sistemul “cel mai bun din sapte jocuri”, la urmatoarele date: 11, 13, 19, 21, 23, 26, 28 mai.

Parteneri