Foto

Vlade Divac a jucat baschet alaturi de premierul Romaniei in Piata Constitutiei

Cel mai mare turneu de baschet 3×3 organizat vreodata in Romania, “3x3 EuroTour Wizz Air Sport Arena Streetball”, s-a incheiat duminica seara in Piata Constitutiei dupa trei zile de mare spectacol, apreciat atat de asistenta numeroasa, cat si de invitatii de marca de peste hotare, in frunte cu legendarii baschetbalisti Sarunas Marciulionis, Jorge Garbajosa si Vlade Divac.
Cum era si firesc, ultima zi a evenimentului, duminica, a fost rezervata celor mai buni jucatori, care au ajuns in fazele finale, dar si celebritatilor, care au evoluat intr-un meci demonstrativ de baschet 3x3 pentru a sustine campania “Din strada la Jocurile Olimpice” ( video - http://youtu.be/iAjkMtMoYWI).
 
Divac, un transfer bomba!
 
Pe terenul central amplasat in Piata Constitutiei s-au aflat premierul Romaniei, Victor Ponta, secretarul de stat al MTS, Carmen Tocala, si fostul capitan al nationalei de baschet, Virgil Stanescu, iar oponentii au fost legendarii componenti ai generatiei de aur din fotbalul romanesc, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedic si Daniel Prodan. Si daca la conferinta de presa care a precedat evenimentul fostul portar al nationalei, Bogdan Stelea, l-a atras in echipa lor pe fostul international Virgil Carutasu, primul castigator al unui turneu de baschet 3x3 si multiplu campion national, duminica seara, in echipa premierului a fost un transfer de ultima ora: legendarul Vlade Divac. Desi n-a mai jucat baschet de 3 ani, fiind obligat sa stea departe de teren dupa o accidentare suferita in 2010, Vlade Divac, fost star NBA la Los Angeles Lakers, dar si campion mondial si european si vicecampion olimpic cu nationala Iugoslaviei si ulterior a Serbiei, a acceptat rapid sa evolueze atunci cand a auzit de sustinerea campaniei “Din strada la Jocurile Olimpice”. Si daca pe teren au evoluat in fata unui public numeros o serie de celebritati, de la tribuna VIP demonstratia de baschet a fost urmarita cu interes de Gheorghe Hagi, Ana Maria Branza, Mihai Covaliu, soprana Felicia Filip, ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, dar si de reprezentantul CIO, Walter Sieber, presedintele FIBA, Yvan Mainini, secretarul general FIBA, Patrick Baumann, si multe alte personalitati sportive.
 
Salajan Hustlers a castigat turneul Elite Men
 
Punctul culminant al evenimentului l-a reprezentat finala de la “Elite Men”, castigatorii marelui premiu de la “3x3 EuroTour Wizz Air Sport Arena Streetball” fiind cei de la Salajean Hustlers, o echipa alcatuita din Alexandru Danila, Dejan Radulovic, Bogdan Sandu si fostul star al celor de la BCM Pitesti si U Mobitelco Cluj, americanul David Lawrence. Cei patru baschetbalisti vor reprezenta Romania la finala circuitului 3x3 EuroTour 2013, organizat de FIBA Europe, care va avea loc la Budapesta, in luna septembrie. De asemenea, componentii echipei castigatoare au mai incasat si un cec in valoare de 2.000 de euro.

Parteneri