Foto

Vulturii au capotat in fata Italiei in preliminariile World Cup 2019

Reprezentativa masculina a Romaniei a fost invinsa, in aceasta seara, de puternica nationala a Italiei in cadrul celei de-a patra etape a Grupei D din FIBA World Cup 2019 European Qualifiers, peninsularii impunandu-se clar, cu scorul de 101-50 (35-12, 12-13, 29-11, 25-14). In urma acestui rezultat, Italia isi consolideaza pozitia de lider al Grupei D, cu patru victorii din tot atatea jocuri disputate, si isi asigura si calificarea in faza urmatoarea, in vreme ce Romania ramane in cursa pentru calificare, avand o linie de clasament cu 2 victorii si 2 infrangeri.
 
Luni seara, in pofida iernii care s-a abatut asupra intregii tari, fanii baschetului au venit la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca pentru a-i sustine pe “Vulturi” in derby-ul Grupei D. In prezenta a peste 5.000 de spectatori, Romania a incercat sa dea o replica sanatoasa puternicei nationale a Italiei, dar startul devastator al “squdrei azzurra”, scor 35-12 dupa primele zece minute, a inclinat rapid balanta victoriei in favoarea oaspetilor. Dominand clar lupta de sub ambele panouri (n.n. – totalul recuperarilor a fost net favorabil italienilor, cu 51-29) si cu un procentaj foarte bun la aruncarile de la mare distanta (n.n. – 17-32), peninsularii pregatiti de antrenorul Romeo Sacchetti au obtinut a patra victorie consecutiva si au reusit, astfel, sa-si mentina invincibilitatea in Grupa D. “Vulturii” au facut eforturi disperate pentru a opri tavalugul italian si pentru a reveni in joc, dar dupa ce au castigat cel de-al doilea sfert, cu 13-12, au cedat definitiv dupa pauza, capotand in final, cu scorul de 50-101.
Statistica oficiala a meciului precum si poze si alte informatii pot fi vizualizate pe - http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/european-qualifiers/2602/Romania-Italy
 
La finalul meciului, tanarul Bogdan Nicolescu a declarat: “Este o infrangere categorica… Cred ca asta se datoreaza faptului ca au fost mai fizici decat noi inca de la debut. Au fost multe recuperari pe care le-am cedat sub panoul nostru si in consecinta am avut mai putine oportunitati in ofensiva. Pe de alta parte, cred ca erorile noastre defensive sunt principala explicatie pentru procentajul foarte bun la aruncarile de la distanta pe care Italia l-a avut de-a lungul meciului.” Dupa care a concluzionat: “Am trecut de jumatatea campaniei de calificare si cred ca am avut prestatii si rezultate bune. Consider ca cele petrecute cu domnul antrenor Markovski in ultimele luni ne-a ajutat foarte mult pe fiecare dintre noi. Cred ca ceea ce s-a intamplat pana acum ne da sperante pentru viitor si cred ca am demonstrat ca putem juca un baschet bun.” La randul sau, antrenorul Zare Markovski a subliniat: “Din pacate infrangerea este foarte mare, la 50 de puncte diferenta. Trebuie sa spunem, insa, ca Italia a jucat la cel mai bun nivel al sau si a facut un meci deosebit. Cred ca indiferent cine era in fata Italiei in aceasta seara ar fi pierdut… Probabil la 10-20-30 puncte, dar sigur ar fi pierdut. Adversarii au avut viteza, intensitate si dupa cum se stie evolueaza cu regularitate la un nivel superior.” Vizibil afectat de esecul usturator, Markovski a mai adaugat:”Doresc sa punctez un lucru: nu este vina jucatorilor pentru acest esec. Ei sunt produsul campionatului din care fac parte. Marturisesc ca am deschis deja o discutie cu staff-ul FRB pentru a gasi solutii ca sa-i ajutam pe jucatori sa creasca si sa continue procesul de formare mai rapid. Toti trebuie sa-i ajutam pe jucatori sa atinga un nivel superior. Fiecare dintre noi trebuie sa depuna eforturi in acest sens. Procesul de constructie al acestei echipe nationale trebuie sa continue, deoarece sunt cativa jucatori tineri de perspectiva. In acest sens, fac un apel si la opinia publica sa prezinte o opinie constructiva. Sa ne ajute in acest process de constructie! Cred ca nu ne ajuta cu nimic sa facem comparatii intre baschetul romanesc si cel italian sau cel din NBA. Noi trebuie sa construim si sa-i ajutam sa creasca, sa evolueze….”

Parteneri