Foto

Vulturii au cedat in ambele meciuri amicale din Portugalia

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei va reveni in tara dupa ce a sustinut doua meciuri de pregatire impotriva selectionatelor similare ale Portugaliei si Estoniei in cadrul Turneului International de la Mealhada. In primul joc amical al verii, “Vulturii” pregatiti de antrenorul Marcel Tenter au cedat in fata Estoniei, cu scorul de 55-87 (11-18, 11-25, 15-21, 18-23), iar in cel de-al doilea au fost depasiti de Portugalia, cu scorul de 65-56 (19-17, 14-18, 19-12, 13-9). Nationala tricolora revine in tara la Cluj-Napoca si va sustine urmatoarele jocuri de verificare in 21 si 23 iulie impotriva selectionatei similare a Tunisiei.
 
Cu aproximativ 40 de zile inaintea debutului FIBA Eurobasket 2017, nationala de seniori a Romaniei a inceput seria meciurilor de verificare, tricolorii evoluand in week-end in cadrul Torneio Internacional da Mealhada. In primul joc sustinut pe teren lusitan, “Vulturii” au intalnit sambata seara incomoda nationala a Estoniei si au cedat la un scor ce nu lasa loc comentariilor, 55-87 (11-18, 11-25, 15-21, 18-23). Cu Baciu si Tibirna pe banca, dar si fara Moldoveanu, nationala Romaniei nu a reusit sa tina pasul cu Estonia, in ciuda eforturilor deosebite depuse in special de Watson, Mandache, Olah, Torok si Corpodean, si a capotat la o diferenta usturatoare.
Statistica oficiala a primului joc amical se gaseste pe - http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=3011&gameID=126977&lng=en
Duminica, in cel de-al doilea amical, Romania a avut o prestatie mult mai solida si s-a intrecut de la egal la egal cu nationala Portugaliei, “Vulturii” reusind chiar sa intre la pauza la vestiare cu un mic avantaj, 35-33. La reluare, gazdele au fortat nota si au speculat foarte bine cateva erori din tabara noastra, astfel ca fluierul final al arbitrilor a inghetat tabela la scorul de 65-56 in favoarea Portugaliei. A fost un meci in care Baciu si Tibirna au fost aruncati in lupta iar Olah a fost retinut pe banca de rezerve. Ca si la primul joc, aceiasi Watson, Mandache si Torok au tinut steagul sus si s-au remarcat pe teren, sprijiniti pe alocuri de Paliciuc sau de cei doi pivoti Baciu si Tibirna.
Dar iata si statistica oficiala a meciului - http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=3011&gameID=126978&lng=en

Reamintim ca Marcel Tenter a avut la dispozitie in Portugalia un loc format din urmatorii sportive: Giordan Watson, Andrei Mandache Adrian Gutoaia, Rolland Torok,Alex Olah, Catalin Petrisor, Vlad Corpodean, Radu Paliciuc, Iulian Orbeanu, Titus Nicoara, Bogdan Tibirna si Catalin Baciu.
 
La revenirea in tara, se vor alatura lotului de seniori Adrian Tudor, Octavian Popa-Calota (ambii in refacere medicala)si Vlad Moldoveanu, iar in finalul acestei saptamani “Vulturii” urmeaza sa evolueze la Cluj-Napoca in doua meciuri de verificare impotriva reprezentativei Tunisiei, programate pentru 21 si 23 iulie. Dupa aceste jocuri-test, tricolorii vor pleca spre Bucuresti, unde isi vor masura fortele cu selectionata Israel, in Arena de Baschet, in 28 si 30 iulie, alaturi de echipa urmand sa mai soseasca intariri si de la nationala de tineret, care isi va incheia in data de 23 iulie campania europeana de la Oradea, Emanuel Cate, Nandor Kuti si Bogdan Nicolescu.
In luna august, cand vor intra in linie dreapta pentru FIBA Eurobasket 2017, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Marcel Tenter vor mai sustine jocuri de verificare in cadrul unor turnee care se vor derula in Grecia (6-9 august) si Letonia (17-21 august).

Parteneri