Foto

Vulturii au inceput pregatirile la Ploiesti pentru meciurile cu Macedonia si Kosovo

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei va evolua in perioada urmatoare in cadrul campaniei FIBA EUROBASKET 2021 PRE-QUALIFIERS, urmand sa joace impotriva selectionatei Macedoniei, la Ploiesti, in 21 februarie, si impotriva selectionatei Kosovo, la Pristina, in 24 februarie. Pentru aceasta ultima fereastra din campania de precalificare la EuroBasket 2021, staff-ul tehnic al “Vulturilor” a convocat un lot largit de 16 sportivi, tinand cont si de unele probleme medicale aparute in ultimul moment. Astfel, joi seara, lotul tricolor s-a reunit la Ploiesti iar in aceasta dimineata era programat primul antrenament oficial din Sala Sporturilor “Olimpia”.
Ma bucur foarte mult de faptul ca atmosfera este foarte buna, toti cei prezenti sunt optimisti. Suntem foarte increzatori dupa victoria cu Kosovo si avem acum o saptamana sa ne potetam la parametrii optimi pentru a ne lupta cu sanse reale pentru calificarea in faza superioara. Din pacate, in ultima vreme ne-am tot confruntat cu o serie de accidentari si probleme medicale in randul jucatorilor selectionabili. Aceste ferestre din campania continentala de calificare ne dezavantajeaza din punct de vedere al jucatorilor valizi, fiind nevoiti din motive medicale sa renuntam la unii dintre sportivi care se aflau in vederile noastre. Am convocat 16 sportivi pentru ultimele confruntari cu Macedonia si Kosovo iar dupa evaluarea medicala de vineri vom stabili care sunt apti sa ramana in pregatire pentru aceste meciuri. Ne dorim foarte mult sa ne calificam mai departe si este foarte important sa castigam cel putin un meci”, ne-a declarat antrenorul principal Tudor Costescu inaintea primului antrenament oficial de la Ploiesti.

Tinand cont de modificarile de ultima ora, cauzate de accidentari, va prezentam mai jos lista sportivilor convocati la Ploiesti:
Emanuel Cate (UCAM Murcia)
Alexandru Olah (Kangoeroes Basket Mechelen)
Giordan Watson (CSM CSU Oradea)
Radu Virna (Steaua Bucuresti)
Tudor Gheorghe (BCMU FCA Pitesti)
Mirel Dragoste (CSU Sibiu)
Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea)
Dragos Diculescu (SCM Timisoara)
Radu Paliciuc (BCMU FCA Pitesti)
Rolland Torok (U-BT Cluj-Napoca)
Iulian Orbeanu (BCMU FCA Pitesti)
Bogdan Popa (SCMU Craiova)
Catalin Baciu (SCM Timisoara)
Anton Diaconescu (Dinamo Stiinta Bucuresti)
Marius Ciotlaus (BCMU FC Arges Pitesti)
Lucas Tohatan (BC CSU Sibiu)
 
De mentionat ca Daniel Ionita si Nandor Kuti nu s-au prezentat deoarece sunt accidentati, adaugandu-se astfel pe lista sportivilor cu probleme medicale, o absenta notabila fiind si cea a lui Vlad Moldoveanu. Totodata, vineri, va fi efectuata o evaluare medicala la INMS, la care se vor prezenta Catalin Baciu, Marius Ciotlaus si Iulian Orbeanu. Pe de alta parte, sa adaugam ca Emanuel Cate va sosi sambata in cantonamentul de la Ploiesti iar Alexandru Olah este asteptat sa soseasca luni dimineata, dupa ce va evolua in week-end in cadrul primei ligi belgiene pentru echipa sa de club.
 
Reamintim ca prima partida din cadrul ultimei ferestre a FIBA EUROBASKET 2021 PRE-QUALIFIERS va avea loc in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti, cu incepere de la ora 18:00, Romania urmand sa intalneasca Macedonia intr-o confruntare ce va fi transmisa in direct de DIGI SPORT.
 
Acces gratuit pentru public

Fiind un meci extrem de important pentru economia calificarii in faza superioara FIBA EUROBASKET 2021 QUALIFIERS ROUND, componentii nationalei Romaniei au nevoie si de sprijinul fanilor locali, impatimiti ai evenimentelor baschetbalistice de pe vremea performantelor realizate in lant de fosta campioana CSU Asesoft Ploiesti, singura echipa de baschet din Romania care a cucerit un trofeu european (in data de 10.04.2005 - trofeul FIBA Europe Cup). Tinand cont de faptul ca ne dorim ca publicul sa fie al 6-lea jucator al nationalei, Federatia Romana de Baschet anunta pe aceasta cale faptul ca accesul in Sala Sporturilor “Olimpia” pentru acest meci este gratuit.

Parteneri