Foto

Vulturii au inceput pregatirile pentru meciul cu Kosovo din FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei s-a reunit de joi la Oradea sub bagheta antrenorului principal Tudor Costescu pentru a incepe pregatirile din cadrul celei de-a doua ferestre din Grupa B a FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers. Conform programului competitional, “Vulturii” urmeaza sa primeasca replica selectionatei similare a Kosovo, in data de 29 noiembrie, in Arena Antonio Alexe din Oradea, partida urmand sa fie transmisa in direct pe DIGI SPORT 4 cu incepere de ora 18:00. Biletele pentru meciul de joi au fost puse deja in vanzare pe portalul bilete.ro iar abonatii echipei CSM CSU Oradea vor avea acces gratuit.
 
Sala Sporturilor “Antonio Alexe” din Oradea va gazdui, joi, 29 noiembrie 2018, cu incepere de la ora 18:00, un meci extrem de important pentru baschetul romanesc, reprezentativa noastra masculina urmand sa se confrunte cu Kosovo in cadrul preliminariilor Eurobasket 2021. Dornici sa pregateasca minutios partida cu baschetbalistii kosovari, Vulturii au inceput deja pregatirile pentru acest joc, antrenorul principal Tudor Costescu apeland la urmatorii sportivi:
  
Giordan Lee WATSON – CSM CSU Oradea
Radu VIRNA – CSA Steaua Bucuresti
Mirel DRAGOSTE – BC CSU Sibiu
Tudor GHEORGHE – BCMU FC Arges Pitesti
Tudor FOMETESCU – CSM CSU Oradea
Nandor KUTI - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Dragos Andrei DICULESCU – SCM Timisoara
Radu PALICIUC - BCMU FC Arges Pitesti
Iulian ORBEANU - BCMU FC Arges Pitesti
Vlad MOLDOVEANU – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Rolland Torok - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Alexandru OLAH - Kangoeroes Basket Mechelen
Bogdan POPA – SCMU Craiova
Emanuel CATE – UCAM Murcia
Anton DIACONESCU – Dinamo Stiinta Bucuresti

Dintre cei 15 convocati doar 11 sunt prezenti la Oradea si asta pentru ca Vlad Moldoveanu si Iulian Orbeanu nu vor putea fi prezenti la meciul cu Kosovo din motive medicale, ambii fiind accidentati, iar Emanuel Cate si Alexandru Olah se vor alatura nationalei abia de luni dimineata, dupa ce vor juca pentru echipele lor de club in acest week-end in cadrul competitiilor din Spania si Belgia.
La fel ca si la meciul inaugural din Grupa B, staff-ul tehnic al nationalei masculine a Romaniei este compus din:
Tudor COSTESCU – antrenor principal
Nenad MARKOVIC – antrenor secund
Cosmin RADU - preparator fizic
Csaba MOTT - maseur
Adrian RESTEMAN - fizioterapeut
Marius TOMA – team-manager
Claudiu FOMETESCU – antrenor federal
Constantin IOAN – antrenor coordonator
 
Pentru partida de joi, care va incepe de la ora 18:00, suporterii isi pot achizitiona bilete de pe portalul bilete.ro (vezi link - https://www.bilete.ro/romania-kosovo/romania-kosovo-29-nov-2018), iar abonatii echipei locale CSM CSU Oradea vor beneficia de acces gratuit.
 
Reamintim ca, tinand cont de calendarul competitional anuntat de FIBA, “Vulturii” mai au de disputat in cadrul Grupei B urmatoarele trei partide:
ROMANIA – Kosovo (29 noiembrie 2018, ora 18:00, Arena Antonio Alexe din Oradea)
ROMANIA – Macedonia (21 februarie 2019) 
Kosovo – ROMANIA (24 februarie 2019)

Mentionam ca dupa primele doua jocuri din Grupa B, nationala Macedoniei a acumulat punctaj maxim in clasament, 4 puncte, in vreme ce Romania si Kosovo au cate un punct. In finalul acestei campanii, echipele clasate pe locurile 1 in cele 4 grupe din cadrul FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers vor accede in faza superioara, urmand sa evolueze in cadrul FIBA Eurobasket 2021 Qualifiers.

Parteneri