Foto

Vulturii incep pregatirile cu antrenorul Tudor Costescu pentru FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina de seniori a Romaniei incepe in perioada urmatoare o noua campanie de calificare la turneul final continental, “Vulturii” urmand sa intre din septembrie in focurile FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers. Conform tragerii la sorti, Romania va juca in aceasta faza preliminara de calificare in cadrul Grupei B, urmand sa se confrunte cu selectionatele similare ale Macedoniei si Kosovo. Noul antrenor principal al “Vulturilor”, Tudor Costescu, impreuna cu staff-ul tehnic, mizeaza pentru campania de calificare pe un lot format din 15 sportivi, acestia fiind convocati sa inceapa pregatirea in data de 7 septembrie, in Bucuresti.
 
Nationala masculina de seniori a Romaniei incepe de saptamana viitore pregatirile pentru participarea in Grupa B a FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers, “Vulturii” urmand sa fie coordonati de un staff tehnic condus de noul antrenor principal Tudor Costescu. Pentru pregatirea meciului cu Macedonia din prima fereastra a campaniei de calificare la Eurobasket 2021, antrenorul Tudor Costescu a convocat un lot de 15 sportivi, acestia urmand sa se prezinte in data de 7 septembrie la antrenamentele din Arena de Baschet din Bucuresti.
Dar iata lotul convocat pentru pregatirea meciului cu Macedonia, partida programata sa se desfasoare in data de 16 septembrie, in Skopje:
Giordan WATSON – CSM CSU Oradea
Vlad MOLDOVEANU – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Emanuel CATE – UCAM Murcia
Andrei MANDACHE – CSM CSU Oradea
Alexandru OLAH – ZZ Leiden
Nandor KUTI – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Dragos DICULESCU – BC SCM Timisoara
Dan Lucas TOHATAN – BC CSU Sibiu
Rolland TOROK - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Radu VIRNA – SCM U Craiova
Anton DIACONESCU – CSU Stiinta Bucuresti
Bogdan NICOLESCU – CSM CSU Oradea
Tudor GHEORGHE – BCMU FC Arges Pitesti
Radu PALICIUC – BCMU FC Arges Pitesti
Julian ORBEANU – BCMU FC Arges Pitesti
 
Totodata, va prezentam mai jos si componenta staff-ului tehnic:
Tudor COSTESCU – antrenor principal
Nenad MARKOVIC – antrenor secund
Marius TOMA – team-manager
Cosmin RADU - preparator fizic
Csaba Mott - Maseur
Adrian RESTEMAN - Fizioterapeut
Claudiu FOMETESCU – antrenor federal
Constantin IOAN – antrenor coordonator
 
Nationala Romaniei se va pregati in Bucuresti, in perioada 7-15 septembrie, si va pleca spre Skopje in data de 15 septembrie. Conform calendarului anuntat de FIBA, iata programul meciurilor pe care “Vulturii” le vor sustine in Grupa B a FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers:
 
Macedonia – ROMANIA (16 septembrie 2018, Skopje)
ROMANIA – Kosovo (29 noiembrie 2018)
ROMANIA – Macedonia (21 februarie 2019)
Kosovo – ROMANIA (24 februarie 2019)
 
Echipele clasate pe locul 1 in cele 4 grupe din FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers vor accede in faza superioara, urmand sa evolueze in FIBA Eurobasket 2021 Qualifiers.

Parteneri