Foto

Vulturii intra in focurile FIBA World Cup 2019 Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei va incepe de luni pregatirile pentru campania FIBA World Cup 2019 Qualifiers, “Vulturii” urmand sa sustina in prima fereastra deschisa din Grupa D doua meciuri extrem de importante pentru economia calificarii la turneu final mondial ce va fi gazduit peste doi ani de China: Italia – Romania (24.11.2017, ora 21:15, in direct pe Digi Sport) si Romania – Olanda (26.11.2017, ora 19:00, in direct pe Digi Sport). Pentru prima actiune din aceasta campanie de calificare, noul staff tehnic al nationalei Romaniei, format din antrenorul principal Zare Markovski si antrenorii secunzi Mihai Silvasan si Hristu Sapera, au convocat 16 sportivi pentru pregatirile de la Cluj-Napoca, pe lista oficiala aflandu-se si sapte tineri “U20”, dar si recent naturalizatul coordonator de joc Giordan Watson.
Astfel, pentru primele doua meciuri pe care Romania le sustine in Grupa D din cadrul calificarilor pentru FIBA World Cup 2019, au fost convocati urmatorii sportivi:
 
Moldoveanu Vlad (Demir Insaat Buyukcekmece Basket)
Cate Emanuel (CB Prat Juventud)
Uta Rares (Ulsa Ciudad de Valladolid)
Mandache Andrei (CSM CSU Oradea)
Watson Giordan (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Baciu Catalin (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
Paliciuc Radu (BC CSU Sibiu)
Nicolescu Bogdan (CSM CSU Oradea)
Torok Rolland  (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Virna Radu (SCMU Craiova)
Kuti Nandor (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Orbeanu Iulian (SCMU Craiova)
Corpodean Vlad (BCMU FC Arges Pitesti)
Ionescu Sebastian (CSM CSU Oradea)
Georges Darwiche (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
Tohatan Lucas (BC SCM Timisoara)
 
Mai jos va prezentam programul tuturor meciurilor pe care le vor sustine “Vulturii” in cadrul Grupei D din calificarile World 2019:
 
24 noiembrie 2017 (Torino, ora 21:15, transmis in direct de DIGI SPORT)
Italia – Romania
26 noiembrie 2017 (Cluj-Napoca, ora 19:00, transmis in direct de DIGI SPORT)
Romania – Olanda

23 februarie 2018
Croatia – Romania
26 februarie 2018
Romania – Italia
28 iunie 2018
Olanda – Romania
1 iulie 2018
Romania – Croatia
 
Reamintim ca, in baza sistemului competitional anuntat de FIBA, in urmatoarea faza a calificarilor World Cup 2019 se vor califica primele trei echipe din fiecare grupa.
In aceasta faza a calificarilor din zona europeana sunt prezente 32 de echipe nationale, distribuite in opt grupe astfel:
 
Grupa A – Spania, Slovenia, Belarus, Muntenegru.
Grupa B – Letonia, Turcia, Ucraina, Suedia.
Grupa C – Lituania, Ungaria, Polonia, Kosovo.
Grupa D – Italia, Croatia, Romania, Olanda.
Grupa E – Franta, Rusia, Belgia, Bosnia&Hertegovina.
Grupa F – Cehia, Finlanda, Islanda, Bulgaria.
Grupa G – Serbia, Georgia, Germania, Austria.
Grupa H – Grecia, Israel, Marea Britanie, Estonia.
 
Biletele pentru meciul Romania – Olanda, care va fi gazduit in data de 26 noiembrie, de la ora 19:00, de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, pot fi cumparate on-line de pe platform myticket - https://www.myticket.ro/ro/evenimente/210/romania-olanda-26-noiembrie-2017-sala-polivalenta-cluj-napoca.html sau in ziua meciului de la casele de bilete ale arenei clujene.
 
Acreditari mass-media

Pe de alta parte, reamintim reprezentantilor mass-media ca forul international a deschis in urma cu o luna operatiunea de acreditare a reprezentantilor mass-media pentru meciurile din prima fereastra a calificarilor pentru FIBA World Cup 2019 (http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/european-qualifiers), toti cei interesati fiind rugati sa urmeze procedurile standard ale FIBA.
Astfel, toti reprezentantii mass-media care doresc sa participe la meciurile din cadrul calificarilor pentru FIBA Basketball World Cup 2019 (indiferent de tara), trebuie sa aplice obligatoriu pentru solicitarile de acreditare folosind numai FIBA Media Portal - https://accreditation.fiba.com/fiba-publicregistration/en-US/Account. In momentul in care aplicati pentru solicitarile de acreditare trebuie sa fiti atenti la toti pasi necesari (in cazul celor care nu au realizat pana in prezent un profil personal pe FIBA Media Portal trebuie sa stie ca mai intai trebuie sa urmeze aceasta procedura, dupa care sa aplice pentru meciurile din cadrul calificarilor FIBA Basketball World Cup 2019.
Asadar, tinand cont de cele anuntate de FIBA, rugam toti jurnalistii din Romania care doresc sa solicite si sa obtina acreditari mass-media pentru meciul de la Cluj-Napoca pe care nationala Romaniei il va sustine in data de 26 noiembrie 2017, impotriva Olandei, sa efectueze pasii urmatori:
1. Log-in pe FIBA Media Portal (cei care au deja un profil personal) sau sa-si creeze un profil (pentru cei care nu au aplicat la o competitie FIBA pana acum).
2. Selectati dupa aceea una dintre campaniile de calificare – respectiv European Qualifiers World Cup 2019 pentru meciurile nationalei Romaniei.
3. Selectati meciurile din prima fereastra (noiembrie 2017) la care doriti sa participati si sa obtineti acreditare mass-media (respectiv meciul din 26 noiembrie 2017, de la Cluj-Napoca, dintre Romania si Olanda).
 
Totodata, FIBA anunta ca toate solicitarile mass-media vor fi analizate si ca va tine cont la acordarea acreditarilor de istoricul profesional al aplicantilor; de prezenta si implicarea la evenimentele baschetbalistice; de numarul de locuri disponibil zonei mass-media in locatiile pentru care ati aplicat (respectiv Sala Polivalenta din Cluj-Napoca).
Termenul limita pentru depunerea solicitarilor este de 21 noiembrie 2017 (cu 72 de ore inainte de data primului meci), data dupa care FIBA va inchide portalul pentru acreditari mass-media pentru meciurile din prima fereastra a calificarilor la FIBA Basketball World Cup 2019.
Daca exista unele nelamuriri sau aveti intrebari suplimentare referitoare la acreditari pentru campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019, va rugam sa contactati reprezentantii FIBA la mail-ul accreditation@fiba.com.

Parteneri