Foto

Vulturii isi testeaza fortele cu Israel in Arena de Baschet

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei va sustine vineri si duminica, in Arena de Baschet din Capitala, doua meciuri de verificare in compania puternicei selectionate a Israel, antrenorul principal Marcel Tenter fiind dornic sa testeze potentialul tricolor cu aproximativ o luna inaintea debutului FIBA Eurobasket 2017. Ambele meciuri de verificare vor fi transmise in direct de TVR HD, vineri, de la ora 20:30, si duminica, de la ora 20:00. Accesul spectatorilor este liber, dar in limita locurilor disponibile dupa indeplinirea conditiilor de securitate.
 
Cu 35 de zile inaintea debutului celei mai importante competitii baschetbalistice continentale care va fi gazduita si de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in perioada 1-7 septembrie, nationala de seniori a Romaniei isi continua programul de pregatire in Bucuresti, urmand sa sustina in acest week-end doua meciuri de verificare impotriva puternicei reprezentative a Israel. Intrate oarecum in linie dreapta pentru FIBA Eurobasket 2017, nationalele Romaniei si Israel se vor confrunta in Arena de Baschet din Capitala, cele doua meciuri-test urmand sa fie transmise in direct de TVR HD, vineri, cu incepere de la ora 20:30, si duminica, cu incepere de la ora 20:00. Accesul spectatorilor in arena de pe Bdul. Basarabia la ambele partide este liber, dar in limita locurilor ramase disponibile dupa indeplinirea conditiilor de securitate.
Puternica nationala a Israel a sosit deja in tara noastra, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Edelshtein Erez bazandu-se pentru meciurile cu Romania pe un lot format din urmatorii sportivi: Casspi Omri, Halperin Yotam, Eliyahu Lior, Kadir Elishay, Chubrevich Alexey, Mekel Gal, Howell Richard, Ohayon Yogev, Timor Bar, Dawson Shawn, Blayzer Oz, Simhon Amit, Zalmanson Idan si Pnini Guy. De partea cealalta, nationala noastra se pregateste intens de cateva zile in Arena de Baschet iar antrenorul principal Marcel Tenter cauta solutii de cristalizare a lotului care ne va reprezenta la FIBA Eurobasket 2017. Astfel, pentru meciurile cu Israel staff-ul tehnic al “Vulturilor” are la dispozitie un lot format din 19 sportivi, printre care se afla si patru dintre componentii de baza ai nationalei U20 care a cucerit recent la Oradea trofeul FIBA U20 European Championship 2017, Division B, presented by Banca Transilvania. Dar iata si lotul tricolor care se afla in pregatire in Bucuresti: Vlad Moldoveanu, Andrei Mandache, Jordan Watson, Alexandru Olah, Catalin Baciu, Octavian Popa-Calota, Rolland Torok, Emanuel Cate, Radu Virna, Nandor Kuti, Bogdan Nicolescu, Bogdan Tibirna, Titus Nicoara, Catalin Petrisor, Adrian Gutoaia, Radu Paliciuc, Iulian Orbeanu si Adrian Tudor.
Reamintim ca in cadrul FIBA Eurobasket 2017, nationala Romaniei va evolua in faza inaugurala la Cluj-Napoca in cadrul Grupei C, impotriva reprezentativelor Spaniei, Cehiei, Croatiei, Ungariei si Muntenegru, in vreme ce nationala Israel va juca la Tel Aviv, in cadrul Grupei B, alaturi de selectionatele Ucrainei, Lituaniei, Georgiei, Italiei si Germaniei.

Parteneri