Foto

Vulturii primesc replica Italiei in preliminariile World Cup 2019

Dupa uriasul succes obtinut la Zadar impotriva redutabilei selectionate a Croatiei, reprezentativa masculina a Romaniei a revenit in tara sambata noapte si a reintrat in cantonamentul de la Cluj-Napoca pentru a continua preliminariile World Cup 2019. Conform programului, “Vulturii” vor primi, luni seara, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, cu incepere de la ora 19:00, replica puternicei nationale a Italiei, confruntarea fiind un adevarat derby al Grupei D. Pentru intalnirea cu “squadra azzurra” selectionerul Zare Markovski pastreaza formula castigatoare din Croatia, mizand pe acelasi lot de 12 sportivi, in vreme ce oponentul sau, Romeo Sacchetti, a facut o singura modificare de la meciul cu Olanda, inlocuindu-l pe Gaspardo cu Achille Polonara.
 
Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va gazdui, luni seara, derby-ul Grupei D din FIBA World Cup 2019 European Qualifiers, nationala Romaniei urmand sa primeasca replica liderului Italia, cu incepere de la ora 19:00. Partida va fi transmisa in direct de DIGI SPORT 2.
Extrem de multumit dupa victoria obtinuta de “Vulturi” la Zadar in fata redutabilei selectionate a Croatiei, selectionerul Zare Markovski a decis sa foloseasca aceeasi formula castigatoare si pentru meciul de luni seara, astfel ca, aseara, la sedinta tehnica, au fost validati urmatorii 12 sportivi:
2 – Giordan WATSON (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
4 – Andrei MANDACHE (CSM CSU Oradea)
5 – Mirel DRAGOSTE (BC CSU Sibiu)
6 – Iulian ORBEANU (SCMU Craiova)
8 – Radu PALICIUC (BC CSU Sibiu)
10 – Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
13 – Alexandru OLAH (ZZ Leiden)
14 – Titus NICOARA (BCMU FC Arges Pitesti)
15 – Emanuel CATE (CB Prat Juventud)
21 – Amedeo CASALE (Dinamo Bucuresti)
32 – Nandor KUTI (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
33 – Georges DARWICHE (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
Staff-ul tehnic tricolor este compus din selectionerul Zare Markovski, secunzii Mihai Silvasan si Hristu Sapera, preparatorul fizic Radu Cosmin, fizioterapeutul Adrian Resteman, maseurul Csaba Mott, precum si antrenorul federal Claudiu Fometescu si antrenorul coordonator Ioan Constantin.
De partea cealalta, Italia a sosit inca de sambata dimineata la Cluj-Napoca si s-a acomodat cu arena care va gazdui marea confruntare de luni seara. La sedinta de pregatire premergatoare sedintei tehnice FIBA, selectionerul Romeo Sacchetti a anuntat lotul “squadrei azzurra” dupa ce a facut o modificare, inlocuindu-l pe Raphael Gaspardo cu Achille Polonara. Asadar, la sedinta tehnica au fost validati pentru Italia urmatorii 12 sportivi:
00 – Amedeo Della Valle (Grissin Bon Reggio Emilia)
2 – Simone Fontecchio (Vanoli Cremona)
6 – Paul Biligha (Umana Reyer Venezia)
7 – Luca Vitali (Germani Basket Brescia)
12 – Ariel Filloy (Sidigas Avellino)
14 – Davide Pascolo (EA7 Emporio Armani Milano)
21 – Diego Flaccadori (Dolomiti Energia Trentino)
23 – Awudu Abass (EA7 Emporio Armani Milano)
31 – Michele Vitali (Germani Basket Brescia)
32 – Christian Burns (Red October Cantu)
33 – Achille Polonara (Banco di Sardegna Sassari)
41 – Brian Sacchetti (Germani Basket Brescia)
Staff-ul tehnic al oaspetilor este compus din selectionerul Romeo Sacchetti, secunzii Emanuelle Molin, Massimo Mafezzoli si Paolo Conti.
 
Istoricul disputelor Romania – Italia
 
Interesant de remarcat este faptul ca, de-a lungul istoriei, nationalele Romaniei si Italiei s-au intalnit in 18 meciuri oficiale, palmaresul fiind de partea squadrei azzurra, cu 14 victorii si 4 infrangeri. Prima disputa oficiala dintre cele doua tari a avut loc in data de 3 mai 1947, cu ocazia Campionatului European gazduit de Praga, Italia impunandu-se atunci cu scorul de 55-39. Ultima confruntare a avut loc in urma cu trei luni, chiar in prima fereastra a preliminariilor World Cup 2019, selectionata italiana castigand disputa de la Torino cu scorul de 75-70. Totodata, conform datelor statistice oficiale FIBA, cea mai clara victorie obtinuta de nationala Romaniei dateaza din 13 octombrie 1963, cu ocazia Campionatului European gazduit de Wroclaw, tricolorii nostri impunandu-se cu scorul de 85-66. Cinci ani mai tarziu, la Cortina d’Ampezzo, in 31 august 1968, Italia se impunea cu scorul de 85-62 si obtinea cea mai clara victorie din istoria acestor confruntari.
 
Suporterii sunt asteptati la meci!
 
Federatia Romana de Baschet, in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, anunta faptul ca elevii si studentii din Cluj-Napoca vor avea acces gratuit la meciul de baschet dintre echipele nationale ale Romaniei si Italiei, programat sa se desfasoare in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, luni seara, 26 februarie 2018, cu incepere de la ora 19:00. Accesul elevilor si studentilor in arena va fi realizat in baza carnetului, prezentat la intrare. Astfel, elevii si studentii clujeni vor avea oportunitatea sa se bucure de frumusetea jocului de baschet si vor avea ocazia sa-i sustina pe “Vulturi” si sa fie alaturi de ei intr-o confruntare extrem de importanta in economia calificarii la World Cup 2019!
Totodata, reamintim tuturor celor care doresc sa fie alaturi de Vulturi la meciul Romania – Italia ca biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online accesand acest LINK.
Pe de alta parte, fanii baschetului, si nu numai, pot achizitiona bilete pentru meciul Romania - Italia si de la casa de bilete a Salii Polivalente din Cluj-Napoca, care va fi deschisa luni, cu incepere de la ora 16 si pana la ora inceperii meciului.
 

Parteneri