Foto

Vulturii se confrunta vineri cu Croatia in preliminariile World Cup 2019

Reprezentativa masculina a Romaniei intra din nou in focurile FIBA World Cup 2019 European Qualifiers, Vulturii urmand sa intalneasca redutabila nationala a Croatiei, in deplasare, in cadrul celei de-a treia etape din Grupa D. Delegatia tricolora a plecat in aceasta dimineata spre Zadar, oras ce va gazdui meciul care este programat sa se dispute vineri seara, de la ora 19:00, si care va fi transmis in direct de DIGI SPORT 4.
 
Dupa o scurta perioada de pregatire in Cluj-Napoca, reprezentativa masculina a Romaniei a plecat in aceasta dimineata spre Zadar, unde va evolua maine seara, impotriva selectionatei similare a Croatiei, in “Kresimir Ciosic Arena”. Pentru cel de-al treilea meci din cadrul Grupei D a FIBA World Cup 2019 European Qualifiers, selectionerul Zare Markovski mizeaza pe urmatorii 12 sportivi:
2 – Giordan WATSON (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
4 – Andrei MANDACHE (CSM CSU Oradea)
5 – Mirel DRAGOSTE (BC CSU Sibiu)
6 – Iulian ORBEANU (SCMU Craiova)
8 – Radu PALICIUC (BC CSU Sibiu)
10 – Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
13 – Alexandru OLAH (ZZ Leiden)
14 – Titus NICOARA (BCMU FC Arges Pitesti)
15 – Emanuel CATE (CB Prat Juventud)
21 – Amedeo CASALE (Dinamo Bucuresti)
32 – Nandor KUTI (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
33 – Georges DARWICHE (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
Reamintim ca staff-ul tehnic al nationalei tricolore este format din:
Zare Markovski – antrenor principal
Mihai Silvasan – antrenor secund
Hristu Sapera – antrenor secund
Claudiu Fometescu – antrenor federal
Ioan Coanstantin – antrenor coordonator FRB
Cosmin Radu – preparator fizic
Adrian Resteman – fizioterapeut
Csaba Mott - maseur
In tabara cealalta, selectionerul croat Ivica Skelin a convocat pentru aceasta fereastra FIBA din februarie un lot format din 18 de sportivi, printre care se afla si “clujeanul” Zeljko Sakic, dar si alti 12 “stranieri”. Dar iata si lotul croat care s-a pregatit in aceste zile in “Dvorana Kresimir Cosic” din Zadar, staff-ul condus de Ivica Skelin neavand, insa, posibilitatea sa-i foloseasca pentru meciurile cu Romania si Olanda si pe jucatorii care activeaza in NBA si Euroliga:
0 - Rok STIPCEVIC ((Banco di Sardegna Sassari)
4 – Dominik MAVRA (Lietkabelis)
5 – Filip KRUSLIN (Cedevita)
6 – Marko POPOVIC (Mad-Croc Fuenlabrada)
7 – Ante DELAS (Anwil Wloclawek)
8 – Ivan BUVA (Istanbul BBSK)
9 – Jakov MUSTAPIC (KKK Mosir Krosno)
11 - Luka ZORIC (Cibona Zagreb)
12 – Darko PLANINIC (Banco di Sardegna Sassari)
15 – Miro BILAN (SIG Strasbourg)
16 – Toni KATIC (Cedevita)
18 – Hrvoje PERIC (Umana Reyer Venezia)
19 – Domagoj BOSNIAK (Cibona Zagreb)
25 – Luka BABIC (Ratiopharm Ulm)
27 – Ivan RAMLJAK (Cedevita)
33 – Zeljko SAKIC (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
50 - Fran PILEPIC (Selcuklu Belediyesi)
77 – Roko BADZIM (Petrol Olimpija Ljubljana)

Intalnirea de vineri seara de la Zadar va fi transmisa in direct, de la ora 19:00, de DIGI SPORT 4.
 
“Dvorana Kresimir Cosic” din Zadar, o arena emblematica
 
Gazda partidei Croatia – Romania este “Dvorana Kresimir Cosic”, arena din Zadar avand o capacitate de 8.000 de locuri. Numele salii a fost dat in onoarea unuia dintre cei mai apreciati jucatori de baschet din istoria Croatiei, Kresimir Cosic, care a evoluat pentru reprezentativa Iugoslaviei si si-a trecut in palmares un titlu de campion olimpic, doua titluri mondiale si trei titluri europene! Cosic a fost inclus in “Naismith Memorial Hall of Fame”, fiind si primul sportiv care a intrat in “FIBA Hall of Fame”. Gratie valorii sale si a meritelor deosebite Cosic a fost desemnat printre cei mai buni 50 de jucatori din istoria baschetului mondial derulat sub egida FIBA si a fost declarat unul dintre cei mai importanti 50 de oameni din istoria Euroligii.
 
Elevii si studentii din Cluj au acces gratuit la meciul cu Italia!
 
Pe de alta parte, Federatia Romana de Baschet, in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, anunta faptul ca elevii si studentii din Cluj-Napoca vor avea acces gratuit la meciul de baschet dintre echipele nationale ale Romaniei si Italiei, programat sa se desfasoare in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, luni seara, 26 februarie 2018, cu incepere de la ora 19:00. Accesul elevilor si studentilor in arena va fi realizat in baza carnetului, prezentat la intrare. Astfel, elevii si studentii clujeni vor avea oportunitatea sa se bucure de frumusetea jocului de baschet si vor avea ocazia sa-i sustina pe “Vulturi” si sa fie alaturi de ei intr-o confruntare extrem de importanta in economia calificarii la World Cup 2019!
Totodata, reamintim tuturor celor care doresc sa fie alaturi de Vulturi la meciul Romania – Italia ca biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online accesand acest LINK.
Pe de alta parte, fanii baschetului, si nu numai, pot achizitiona bilete pentru meciul Romania - Italia si de la casa de bilete a Salii Polivalente, care are urmatorul program: vineri, 23 februarie - de la ora 12:00 - pina la ora 18:00; sambata, 24 februarie - de la ora 10:00 - pina la ora 14:00; luni, 26 februarie - de la ora 16:00 - pina la ora 20:00.

Parteneri