Foto

Vulturii vor juca luni seara impotriva campioanei Europei

Reprezentativa de seniori a Romaniei se afla in fata celui mai dificil examen din cadrul Grupei C a FIBA EuroBasket 2017, intrecere care se deruleaza in perioada 1-7 septembrie, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, “Vulturii” urmand sa se confrunte cu puternica selectionata a Spaniei, detinatoarea laurilor continentali. Meciul este programat sa se dispute in impresionanta arena clujeana, luni seara, cu incepere de la ora 20:30, intalnirea din cadrul celei de-a treia runde din Grupa C fiind transmisa in direct de TVR 2 si TVR HD. In deschiderea galei baschetbalistice de luni, Ungaria si Cehia se confrunta de la ora 15:00 intr-un meci extrem de important pentru economia calificarii in fazele superioare, in vreme ce de la ora 17:45, fanii din Polivalenta clujeana vor avea ocazia sa urmareasca un interesant duel din spatiul ex-iugoslav, Muntenegru urmand sa primeasca replica Croatiei.
 
Astazi este zi de pauza pentru echipele din Grupele C si D ale FIBA EuroBasket 2017, 12 nationale aflate in Cluj-Napoca si Istanbul avand ocazia sa-si refaca fortele si sa-si puna la punct ultimele detalii tehnico-tactice pentru urmatoarele partide programate in cadrul grupelor principale din intrecerea continentala. Astfel, rand pe rand, Ungaria, Spania, Croatia, Muntenegru, Ungaria si Romania au efectuat antrenamente de 90 de minute in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, staff-urile tehnice fiind atente la exersarea schemelor de joc iar sportivii concentrati si in reglarea tirului de aruncari. Dupa doua zile pline de baschet la Cluj-Napoca, situatia Grupei C este una intersanta. Principalele favorite, Spania si Croatia, n-au facut pasi gresiti si continua drumul cu procentaj maxim spre obtinerea calificarii in fazele superioare, in vreme ce Muntenegru si Cehia si-au trecut in cont cate un succes impotriva Ungariei si Romaniei, dar sunt obligate sa-si dubleze linia de victorii pentru a fi sigure ca primesc vizele de Turcia. De altfel, daca Spania si Croatia se lupta pentru prima pozitie si au deja calificarea in buzunar, in schimb, Muntenegru, Cehia, Ungaria si Romania au sanse intacte in lupta pentru locurile 3 si 4 din clasament, pozitii care asigura prezenta la Istanbul.
In aceste conditii, cea de-a treia runda din Grupa C, programata sa se desfasoare luni, cu incepere de la ora 15:00, este asteptata cu mult interes, mai ales ca disputa directa dintre Ungaria si Cehia poate aduce unele clarificari. Dar la fel de bine poate si sa incurce socotelile mai tare in cazul unei victorii a nationalei Ungariei. Si daca tot am ajuns la programul celei de-a treia etape, sa mentionam ca de la ora 17:45 Croatia va primi replica Muntenegru, in vreme ce de la ora 20:30 va avea loc confruntarea din nationalele Romaniei si Spaniei. Cu siguranta este cel mai dificil al “Vulturilor”, mai ales ca detinatoarea trofeului FIBA EuroBasket a demonstrat in primele jocuri de la Cluj-Napoca un apetit ofensiv deosebit, oferind un regal baschetbalistic atat la meciul cu Muntenegru (99-60), cat si la meciul cu Cehia (93-56). Foarte interesant este faptul ca evolutiile “extraterestilor” iberici ii dau batai de cap selectionerului Sergio Scariolo, care a atras atentia ca “este un turneu foarte lung pe care trebuie sa-l gestionam cu atentie. Trebuie sa fim atenti la accidentari dar atenti si ca jucatorii sa ramana cu picioarele pe pamant.” De altfel, accidentarea vedetei NBA Alex Abrines a pus pe jar delegatia Spaniei, insa diagnosticul medical a stins spiritele dupa ce au fost efectuate analize amanuntite, jucatorul de la Oklahoma Thunder fiind doar retinut pe banca la al doilea meci pentru a fi recuperat pana la derby-ul cu Croatia. Duminica seara, Romania a efectuat o sedinta de pregatire chiar de la ora la care este programat meciul de luni, presiunea examenului cu Spania fiind usor resimtita in delegatia noastra. Totusi, atmosfera destinsa de la antrenament, cat si faptul ca tricolorii nu au nimic de pierdut in compania “Gigantilor Europei”, mentin sperantele pentru un nou joc bun, desi victoria poate fi considerata o varianta imposibila.
Mai jos va prezentam programul complet al meciurilor programate sa se desfasoare luni in Grupele C si D:
 
Grupa C – Cluj-Napoca
Ungaria – Cehia (ora 15:00)
Croatia – Muntenegru (ora 17:45)
Romania – Spania (ora 20:30, in direct pe TVR 2)
 
Grupa D - Istanbul
Letonia – Marea Britanie (ora 14:15)
Belgia – Rusia (ora 17:00)
Serbia – Turcia (ora 21:00)

Parteneri