Foto

Wizz Air Sport Arena Streetball la final: Din Rahova, direct la Praga!

In week-end-ul recent incheiat s-a desfasurat turneul final “Wizz Air Sport Arena Streetball” pe terenurile amplasate la Universitatea Politehnica Bucuresti. Pastrand traditia, si in acest an, organizatorii au oferit peste 100 de premii celor care au luat startul la cel mai important turneu de streetball al anului, concluzia principala a acestui sezon fiind ca baschetul 3x3 este pe un drum ascendent atat ca numar de participanti, cat si ca nivel de joc, echipele devenind pe an ce trece din ce in ce mai puternice.
 
La final, “Rahova’s Finest”, formata din Alin Spahiu, Catalin Bordei, Catalin Vlaicu si Aurel Similache, s-a dovedit a fi cea mai performanta echipa de la “Wizz Air Sport Arena Streetball” si va reprezenta Romania in circuitul mondial de baschet 3x3 la turneul Master de la Praga, care va avea loc in perioada 24-25 august 2013. Cei patru au trecut in finala turneului Master Wizz Air Sport Arena Streetball de echipa “Profu’ si invataceii” si au obtinut, astfel, biletele pentru FIBA 3x3 World Tour. Totodata, doi dintre componentii echipei castigatoare au obtinut si trofeele MVP, Catalin Vlaicu pentru turneul Master iar Catalin Bordei pentru intreg sezonul 2013, ultimul fiind pe primul loc in clasamentul jucatorilor din acest an.
Unul dintre cele mai dramatice momente de la turneul Master a fost finala concursului de trei puncte, acolo unde Bogdan Amariucai a castigat in fata lui Alexandru Danila dupa doua runde suplimentare, “Bobita” marcand cosul victoriei in ultima secunda!
Pe de alta parte, Adrian Stan s-a dovedit cel mai indemanatic jucator si s-a impus in concursul de “Skills”, in timp ce Vlad Muscurel a fost premiat pentru concursul de slam-dunk pe care l-a castigat saptamana trecuta la turneul organizat in Piata Universitatii. Astfel, Muscurel va reprezenta de asemenea Romania la FIBA 3x3 World Tour Praga, in concursul de slam-dunk.
Campionii de la masculin sub 18 ani, cu Dimitris Rasty in prim plan, s-au impus din nou in duelul generatiilor in fata castigatorilor categoriei veteranilor, plus 35 de ani.
Invitat special la festivitatea de premiere de la cea de-a IX-a editie a Wizz Air Sport Arena Streetball, fostul component al nationalei, Claudiu Fometescu, a avut ocazia de a-si premia si fiul, care s-a clasat pe locul al doilea la categoria sub 14 ani, alaturi de colegii sai din echipa “Muratura Acra”!

Parteneri