Foto

Zilele Baschetului, pe acoperisul unei cladiri din Sibiu!

Evenimentul “Zilele Baschetului” aduce in acest an, in perioada 22-24 august, noi surprize printre iubitorii baschetului, anunta Asociatia al 6-lea Jucator din Sibiu. Daca in 2013, celebrul Ghita Muresan a predat o lectie de baschet celor prezenti la Zilele Baschetului in Sibiu, in acest an, organizatorii anunta meciuri de streetball in cele mai nastrusnice locatii din municipiul situat pe malurile Cibinului, iar invitat special la editia din acest an este Virgil Stanescu, vicepresedinte al Federatiei Romane de Baschet si fost capitan al nationalei Romaniei.
 
Baschet in tot Sibiul timp de 3 zile!
Asociatia Al 6-lea Jucator vrea sa demonstreze faptul ca sportul cu mingea la cos se poate juca oriunde si de catre oricine, astfel ca a pregatit deja terenul pentru ca meciuri de streetball din competitia adresata amatorilor sa se deruleze in spatii in care nu s-a mai jucat pana acum baschet: un depozit, un magazin si chiar pe un acoperis al unei cladiri din Sibiu. “Baschetul este de atata timp la inaltime in Sibiu asa ca ne-am folosit de acest fapt pentru a organiza primul meci de baschet pe acoperisul unei cladiri. Astfel, acest frumos joc va fi pentru o ora la inaltime, atat la propriu, cat si la figurat”, a declarat Claudiu Hila, presedintele Asociatiei Al 6-lea Jucator din Sibiu, organizatoarea evenimentului Zilele Baschetului. Acestea nu sunt singurele surprize, in weekendul 22-24 august 2014 organizandu-se diferite workshopuri si concursuri destinate iubitorilor baschetului. Cu aceasta ocazie, concursul “Aruncarea de milioane”, prin care organizatorii ofera premii in bani celor care inscriu un cos de la mare distanta, se muta pe platforma unor TIR-uri in miscare!
Un clip de promovare a evenimentului, poate fi vizualizat pe: http://youtu.be/ZRmBExH9pzk
 
Au inceput inscrierile!
Ca de obicei, inscrierile echipelor la turneul de streetball Zilele Baschetului se fac gratuit, pe site-ul www.csufans.ro. Categoriile de varsta, masculin si feminin, la care echipele se pot inscrie sunt: U12; U14; U18; OPEN si +35, premiile fiind de peste 3.000 de euro. Meciurile vor avea loc in Parcul Tineretului si parcarea Shopping City Sibiu, finalele urmand sa se desfasoare in diferite locatii din Sibiu ce vor fi anuntate ulterior.
Programul Zilele Baschetului va fi publicat in intregime in curand pe site-ul www.csufans.ro.
 
Cine este Asociatia Al 6-lea Jucator
Asociatia "Al 6-lea Jucator" a fost infiintata in 2005 din dragostea fanilor CSU Sibiu pentru baschet, din dorinta de a ajuta la promovarea baschetului sibian la toate nivelurile, de a sustine, a acorda sprijin financiar si a stimula activitatile in acest sport. Pana in prezent, asociatia s-a implicat direct in sustinerea baschetului sibian prin numeroase actiuni, cele mai importante fiind proiectul „Promovarea Baschetului in Scoli” cu peste 60 de antrenamente de baschet in scolile generale din Sibiu si „Peste 72 ore de baschet non-stop” in urma caruia municipiul Sibiu a primit titlul pentru cel mai lung meci de baschet din toate timpurile, certificat de World Records Academy.

Parteneri