Foto

10 minute egali cu campionii Europei

Tricolorii si-au asumat postura de “underdog” si au intrat pe parchetul Polivalentei clujene cu gandul ca nu au nimic de pierdut in intalnirea cu detinatoarea trofeului continental. De partea cealalta, antrenorul Sergio Scariolo a trimis in teren o formula din care a lipsit celebrul Pau Gasol, desi acesta avea sansa sa devina, dupa meciul cu Romania, cel mai bun marcator din istoria EuroBasket.

A rezultat un prim sfert entuziasmant pentru cei 8200 de fani prezenti in tribune (RECORD NATIONAL de audienta la un eveniment sportiv indoor), care a consemnat, in minutul 9, si un neverosimil 19-18 pentru Romania! Au urmat cateva minute de joc confuze, in care campioana Europei, desi a revenit pe tabela, nu s-a distantat, dar nici jucatorii romani veniti de pe banca n-au reusit sa inscrie minute bune, irosind numeroase atacuri.
In tabara tricolora au inceput sa apara ezitarile, iar Spania a profitat din plin de greselile “Vulturilor”, astfel ca in sferturile 2 si 3, Romania nu a reusit sa mai inscrie, insumat, cat o facuse in primul sfert.

Nu s-a schimbat mare lucru nici in sfertul 4: Spania a continuat sa joace cu rezervele, lucru pentru care a optat si Marcel Tenter, probabil deja cu gandul la derby-ul de maine seara, contra Ungariei, care devine extrem de important in economia calificarii in fazele superioare, mai ales ca ungurii au reinnodat firul victoriilor la turneele finale continentale si au obtinut o victorie dupa 48 de ani.

Scor final: SPANIA - ROMANIA 91-50 (21-19, 20-8, 29-8, 21-15).
Pentru Romania au punctat: Moldoveanu 15 (3x3), Nicolescu 6 (2x3), Popa-Calota 6, Baciu 5, Paliciuc 5 (1x3), Olah 4, Mandache 3 (1x3), Cate 2, Nicoara 2, Torok 2.
Din tabara Spaniei, liderul statisticii a fost Juancho Hernangomez, care a reusit un double-double (18p, 12 rec), urmat de Marc Gasol si Oriola, ambii cu cate 11 puncte.
Statistica oficiala a partidei poate fi consultata AICI.

Iata si declaratiile celor doua tabere, oferite in conferinta de presa oficiala de dupa meci:

Parteneri