Foto

ACS Dan Dacian Bucuresti si Alpha Sport Team Sibiu au cucerit titlurile nationale la categoria U13

Echipa feminina ACS Dan Dacian Bucuresti si echipa masculina Alpha Sport Team - Alb - Sibiu au castigat astazi laurii nationali la categoria “Under 13”, dupa ce s-au impus in finalele Campionatelor Nationale desfasurate in Parcul Municipal Ploiesti Vest in cadrul Turneelor Nationale de Baschet Juniori in aer liber. In intrecerea feminina, ACS Dan Dacian Bucuresti a dispus in finala de Olimpia Bucuresti, cu scorul de 32-29, in vreme ce in competitia similara masculina, Alpha Sport Team Sibiu a trecut de ACS Dan Dacian Bucuresti, cu scorul de 31-28. Medaliile de bronz au fost castigate de Gladius Targu Mures, respectiv Transilvania Brasov.


Bucuria revenirii pe terenul de baschet dupa sase luni de restrictii impuse din cauza pandemiei COVID-19 s-a resimtit din plin in aceste zile pe terenurile de baschet situate in Parcul Municipal Ploiesti Vest, gratie eforturilor uriase depuse de toti participantii la Turneele Nationale de Baschet Juniori in aer liber. Vreme de patru zile, cele mai valoroase participante din intreaga tara de la categoria “under 13” au incercat sa se acomodeze cu toate normele epidemiologice pentru a se putea exprima cat mai bine sub panouri. Si pentru ca totul sa poata fi posibil, pe toata durata evenimentului, micutii baschetbalisti si antrenorii lor, alaturi de arbitri si organizatori, au respectat masurile de protectie medicala obligatorii, atat pe teren, cat si in afara acestuia, demonstrand in acest fel ca baschetul se poate juca si in actualele conditii.


Asadar, respectand normele impuse de autoritati, dar si regulile din protocoalele FRB, cei mai valorosi sportivi din tara si-au disputat trofeul national CNU13, oferind si o buna oportunitate pentru FRB de a evalua forma sportiva si de a realiza o selectie in baza monitorizarii evolutiilor de la Turneul National de Baschet Juniori in aer liber.


In intrecerea feminina, in urma rezultatelor inregistrate astazi in Faza Finalelor, clasamentul CN U13, feminin, editia 2019-2020, este urmatorul:

1. ACS Dan Dacian Bucuresti
2. CS Olimpia Bucuresti
3. ACS Gladius Targu Mures
4. CS Otopeni
5. LPS Alba Iulia
6. Sportul Studentesc Bucuresti

Dupa disputele din Faza Trial Grupe, astazi, a fost ziua finalelor iar micutele sportive au reusit de multe ori sa depaseasca orice asteptare, cu multe realizari baschetbalistice. In finala mare, ACS Dan Dacian a reusit sa se impuna la limita in fata rivalei Olimpia Bucuresti, cu scorul de 32-29, elevele antrenorului Cosmin Serbanescu cucerind astfel laurii Campionatului National U13, feminin, editia 2019-2020. In finala mica, Gladius Targu Mures a dispus de CS Otopeni, cu scorul de 31-24, si a intrat in posesia medaliilor de bronz, in vreme ce in confruntarea pentru locurile 5-6, LPS Alba Iulia s-a consolat cu victoria obtinuta in fata Sportului Studentesc, cu scorul de 24-19.


La putin timp dupa stabilirea ierarhiei finale din intrecerea feminina, a venit randul micutilor baschetbalisti de la U13 sa intre pe teren si sa se lupte pentru medalii. Trecand de triajul observational obligatoriu, rand pe rand, participantii au pasit pe suprafata de joc si au inceput pregatirile pentru finale. Conform rezultatelor inregistrate, astazi, in Faza Finalelor, clasamentul CN U13, masculin, editia 2019-2020, este urmatorul:

1. Alpha Sport Team Sibiu
2. Dan Dacian Bucuresti
3. Transilvania Brasov
4. Academia de Baschet Phoenix Galati
5. Lynx Ploiesti
6. Laguna Bucuresti

In finala mare a intrecerii masculine, Alpha Sport Team - Alb - Sibiu a reusit sa dispuna de ACS Dan Dacian Bucuresti, cu scorul de 31-28, in urma unei evolutii deosebite, care i-a adus la final si tricourile de campioni nationali la U13. In finala mica, ACS Transilvania Brasov a castigat confruntarea cu Academia de Baschet Phoenix Galati, cu scorul de 42-32, si a intrat in posesia medaliilor de bronz, in vreme ce Lynx Ploiesti a trecut de Laguna Bucuresti intr-o disputa care a stabilit locurile 5-6.

Turneele Nationale de Baschet Juniori in aer liber de la Ploiesti sunt organizate de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, si in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti. Partenerul oficial al Federatiei Romane de Baschet este Banca Transilvania.



Pe pagina de facebook a FRB gasiti mai multe fotografii realizate in primele 4 zile ale evenimentului iar pe canalul oficial de youtube FRB TV puteti revedea dispute de pe Terenul 1.
 


Parteneri