Foto

Acvilele obtin prima victorie la Universiada de la Chengdu

Dupa esecurile cu Brazilia si Finlanda, in faza grupelor, nationala feminina a fost repartizata in grupa locurilor 9-12 de la Jocurile Mondiale Universitare FISU - Chengdu 2021.

In prima partida din cele trei programate, tricolorele lui Dan Calancea si Alina Serban au intalnit Slovacia. Fetele noastre au intrat extrem de determinate in joc si au prestat o aparare precisa, in timp ce in ofensiva au avut-o pe Ecaterina Armanu in zi de gratie, mai ales in ce priveste aruncarile de la distanta.

Romania a condus in permanenta pe tabela, la un moment dat si la o diferenta de 20 de puncte, insa finalul a fost trait cu sufletul la gura. In ultimul sfert, acuzand si o usoara stare de oboseala, Acvilele au slabit tempo-ul si au facut unele greseli, atat in ofensiva cat si in defensiva, lucru care a permis adversarelor sa inceapa o cursa disperata pentru revenire. Din fericire pentru noi, nationala noastra a gasit resursele fizice necesare pentru a inchide atacurile furibunde ale slovacelor din ultimele minute si a securiza prima victorie din competitia din China.

Scor final: SLOVACIA - ROMANIA 63-67 (14-24, 18-16, 16- 22, 15-5). Au inscris: Armanu 28p 6x3, Catinean 11p 1x3, Manea 8p, Orban 8p, Nan 5p 1x3, Kelemen 4p 1x3, Craciunescu 3p 1x3.

Ultimele doua jocuri ale nationalei feminine la Chengdu sunt contra Portugaliei (3 august, ora 14:30) si Argentinei (5 august ora 6:00)

Parteneri