Foto

CSM CSU Constanța a câștigat Liga Națională de Baschet Feminin Getica 95

Sub comanda antrenorului Alexandru Olteanu, echipa de la malul mării a câștigat în premieră titlul național. CSM CSU Constanța a trecut în finală cu 3-0 de FCC Baschet UAV Arad.

Dobrogencele câștigaseră, pe teren propriu, primele două meciuri ale finalei (72-65 și 88-69) și mai aveau nevoie de un singur succes pentru a intra în posesia trofeului de campioana națională și a medaliilor de aur. Seria se muta la Arad, acolo unde gazdele de la FCC UAV sperau la o egalare a situației la general, bazându-se pe sprijinul inimoșilor suporteri care au umplut Sala Sporturilor Victoria.

Din păcate pentru fanii de pe Mureș, fetele de la CSM CSU Constanța au intrat pe teren decise să nu facă niciun pas greșit, reușind să câștige primele trei sferturi și să abordeze ultimele zece minute la adăpostul unui avantaj de 22 de puncte. Gazdele antrenate de fostul selecționer Miroslav Popov au avut o zvâcnire de orgoliu în ultimele zece minute, însă eforturile au fost insuficiente pentru a putea schimba soarta partidei și pentru a "împinge" finala în meciul 4.

S-a încheiat 71-56 pentru CSM CSU Constanța (19-13, 18-11, 17-8, 24-17) care reușește astfel eventul în acest sezon, după ce luna trecută câștigase și Cupa României.

De partea cealaltă. Aradul câștigă a doua medalie de argint în ultimele trei sezoane, dar mai are de așteptat pentru un nou titlu, ultimul pe care îl au în palmares datând din sezonul 2012-2013.

Parteneri