Foto

Acvilele s-au reunit la Bucuresti

Echipa nationala de baschet feminin a Romaniei a inceput un scurt stagiu de pregatire la Arena de Baschet din Capitala, sub comanda noului selectioner Ayhan Avci.

14 sportive au fost convocate, printre ele figurand si numeroase jucatoare tinere, care pot fi solutii in viitor pentru prima reprezentativa:

Gabriela Marginean

Elisabeth Pavel

Adina Stoiedin

Gabriela Irimia

Romina Filip

Marta Fodor

Teodora Neagu

Tunde Kilin

Alina Podar

Nora Demeter

Ecaterina Armanu

Carla Popescu

Alexandra Chitanu

Mihaela Chelariu

 

Dintre jucatoarele de baza ale nationalei de senioare, absenteaza din motive obiective la acest stagiu Annemarie Godri Parau, Ashley Walker, Sonia Ursu, Claudia Cuic si Ioana Ghizila.

Antrenorul Ayhan Avci este ajutat in pregatiri de secunda Muge Berkalp, din staff-ul tehnic facand parte si fizioterapeutul Mircea Nutescu, in vreme ce team manager este Traian Racu.

Acvilele se vor pregati pana joi (inclusiv) la Bucuresti, urmand ca vineri sa zboare spre Berlin, acolo unde sambata si duminica vor juca doua meciuri de pregatire impotriva nationalei Germaniei.

Prima actiune oficiala a echipei nationale va avea loc in luna noiembrie, atunci cand va incepe campania de calificare la Women's EuroBasket 2021.

Pe 14 noiembrie, Romania va intalni, pe teren propriu, Danemarca, pentru ca, trei zile mai tarziu, sa joace impotriva Cehiei, in deplasare.

Din Grupa D a Preliminariilor Women's EuroBasket 2021 mai face parte Italia.

Parteneri