Foto

Acvilele se vor pregati la Targoviste pentru Universiada de la Napoli

Dupa 26 de ani de la precedenta participare (Buffalo, SUA - 1983), nationala feminina va evolua din nou la Universiada de Vara. Intrecerile vor avea loc intre 3 si 14 iulie la Napoli (Italia), iar Acvilele vor fi coordonate de antrenorul Catalin Tanase.

Tinand cont de criteriile de eligibilitate (jucatoare sub 25 de ani, studente sau care absolvit in 2018 studiile universitare), tehnicianul a convocat la echipa reprezentativa urmatoarele 12 sportive:

 

DORA-DENISA ARDELEAN (FCC ICIM Arad)

ALINA-MARIA PODAR (Olimpia CSU Brasov)

TEODORA NEAGU (CSM Targoviste)

CARLA-ANTONIA POPESCU (CSM Targoviste)

NICOLETA-ALEXANDRA GHIȚĂ (CSM Targoviste)

SONIA-CRISTIANA VILCINSCHI (Agronomia Bucuresti)

ANTONIA RADU (CSM Târgu Mureș)

ANA FERARIU (Drexel Dragons, NCAA)

KINCSŐ KELEMEN (California State University, NCAA)

PAULA LÉNART (Dartmouth College, NCAA)

CLAUDIA-ALEXANDRA STAN (Eastern Illinois University, NCAA)

ANAMARIA VÎRJOGHE (Gonzaga University, NCAA)

 

Staff-ul tehnic al reprezentativei universitare va fi format din: Catalin Tanase (antrenor principal), Larisa Toma (antrenor secund), Gheorghe Călinescu (fizioterapeut), Vasile Oșean (medic) și Traian Racu (team manager).

Tricolorele vor efectua in dimineata zilei de 20 iunie vizita medicala la Institutul National de Medicina Sportiva, apoi se vor deplasa la Targoviste, unde vor incepe pregatirile. 

Pe 24 iunie (ora 19:00) si 25 iunie (ora 18:00), Romania va juca la Sala Polivalenta din Targoviste doua partide amicale cu echipa nationala universitara a Ungariei, iar pe 1 iulie va decola, de la Aeroportul "Henri Coandă", catre Napoli, acolo unde este repartizata sa joace in Grupa B, impotriva Rusiei, Portugaliei si Argentinei, dupa urmatorul program:

3 iulie, ora 14:00* ROMANIA - Rusia (arena Palabarbuto Napoli)

4 iulie, ora 14:00* Portugalia- ROMANIA (arena Palajacazzi Aversa)

5 iulie, ora 18:30* ROMANIA - Argentina (arena Palacercola Cercola)

* ora României

Primele doua clasate se califica in sferturile de finala, in vreme ce ultimele doua echipe vor concura in intrecerile pentru locurile 9-16.

Parteneri