Foto

Baschet, soare si voie buna la Festivalul de BabyBaschet 2019, BTT Costinesti

14 terenuri de baschet intr-o singura locatie! 120 de echipe din intreaga tara inscrise in competitie! 1359 de copii si 143 de antrenori validati pe listele de concurs! Peste 1000 de parinti, rude sau prieteni, prezenti la meciurile din fiecare sesiune! Sunt doar cateva din cifrele care creioneaza tabloul Festivalului de BabyBaschet 2019. Festival care se desfasoara in aceste zile, in premiera, pe terenurile din baza sportiva BTT Costinesti, in organizarea Federatiei Romane de Baschet si cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului – prin BTT (Biroul de Turism pentru Tineret).

Inca de la primele ore ale diminetii, din toate locurile de cazare situate in Costinesti dar si in statiunile apropiate, sute de copii imbracati in echipamente sportive multicolore si cu mingi portocalii in brate incep sa-si faca aparitia pe terenurile aflate in incinta bazei BTT Costinesti. O baza superba, cu multa verdeata, care a prins viata de o saptamana si care a devenit cu siguranta incepand de luni una dintre cele mai mari locatii baschetbalistice din Europa, tinand cont atat de faptul ca aduna 14 terenuri de baschet pe o suprafata de 5.000 metri patrati, dar si de faptul ca va fi punct de intalnire in urmatoarele trei saptamani pentru peste 4000 de micuti baschetbalisti.
Insotiti spre terenuri de antrenorii lor si de parinti, rude sau prieteni, care realizeaza o atmosfera deosebita, transformandu-se de multe ori pentru o ora in galerii ultradotate, cu tobe, trompete, steaguri sau bannere de sustinere a propriei echipe, micutii baschetbalisti cu varste de pana la 10 ani anima in fiecare zi baza BTT Costinesti. De la ora 8:00 si pana la apusul soarelui, undeva dupa ora 21:00, atunci cand ledurile din baza incep sa lumineze terenurile, se desfasoara zilnic zeci de meciuri. Mai exact, pana sambata la pranz, atunci cand se va auzi ultimul fluier din Festivalul de BabyBaschet 2019, sunt programate aproximativ 500 de meciuri! Dar, cel mai important pentru toti cei prezenti in aceasta saptamana, este ca micutii participanti sa se bucure de baschet si sa descopere cat mai multe dintre tainele acestui sport, sub privirile ingaduitoare ale parintilor, printre care se numara si fosti sau actuali jucatori de nationala, precum Virgil Stanescu, Virgil Carutasu sau Octavian Popa Calota.

Si chiar daca uneori mai apar si lacrimi de durere din cauza unor cazaturi pe asfalt, copii reusesc sa depaseasca aceste momente si reiau rapid incursiunile spre panoul advers, in cautare cosului care aduce valuri de bucurie pe teren, dar si in jurul acestuia.

Va asteptam si pe voi la terenurile situate in baza sportiva BTT Costinesti pentru a ne bucura impreuna cu toti acesti copii de frumusetea jocului de baschet!

Zilnic, pe pagina de facebook a FRB veti putea urmari instantanee surprinse pe terenuri – vezi AICI

FOTO - Mai importanta e mingea, decat gheata!!! (credit Alina Cojocaru)

Parteneri