Foto

Baschet sub auspicii olimpice la Sighetu Marmatiei

Proiectul de dezvoltare a baschetului în România, inițiat de Federația Română de Baschet, ca obiectiv al programului FIBA PLUS, este susținut de Solidaritatea Olimpică prin Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Printre obiectivele și acțiunile planificate pentru a dezvolta baschetul în România prin proiectul susținut de Solidaritatea Olimpică se numără și descoperirea de talente sau crearea de competiții pentru copii.

În acest sens, la Sighetu Marmatiei s-a desfasurat in acest weekend si festivalul regional de baschet dedicat sportivilor de sub 12 ani, un eveniment la care cei peste 600 de copii participanți s-au bucurat, pe lângă jocul de baschet, și de apropierea de valorile olimpice: Prietenie, Excelență, Respect. Acestea sunt generatoare de valori și conduc la cunoaştere, prietenie, loialitate, respect, egalitate de șanse , contribuie la promovarea valorilor culturale, dezvolta abilităţile de interacţiune socială şi de comunicare în cadrul unui grup, contribuie la asumarea de roluri şi responsabilităţi în viaţa socială.

Pe lângă întrecerile de baschet de la Sighetu Marmației, copiii din regiunea administrata de Sucursala Regională 5 a Federației Române de Baschet (județele Maramureș, Bihor, Arad, Satu Mare) s-au bucurat și de premiile oferite de Academia Olimpică Română, filiala Maramureș.

Parteneri