Foto

Baschetul romanesc in doliu: s-a stins din viata Ioan Ionescu!

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea in nefiinta a fostului international IOAN IONESCU, rapus in urma cu mai multe zile de o boala necrutatoare dupa o lunga lupta nedreapta si unele interventii medicale in Elvetia.

Fostul mare pivot al echipelor divizionare Dinamo Bucuresti si Politehnica-Sportul Studentesc Bucuresti, cunoscut printre apropiati ca “Muntele” sau “John”, a evoluat mai bine de un deceniu si sub tricolor, imbracand tricoul nationalelor Romaniei atat la tineret, cat si la seniori. Printre numeroasele performante internationale, se numara atat participarile la Campionatele Europene de seniori din 1985 si 1987, cat si participarea la Universiada din 1981.


Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia celui care a fost Ioan "John" Ionescu, adresand sincere condoleante familiei indurerate.


Dumnezeu sa-l odihneasca!

 

FOTO - Ioan Ionescu, Sandu Vinereanu si Florentin Ermurache, in lupta cu legendarul pivot grec Panagiotis Fasoulas, la Campionatul European din 1987.

Parteneri