Foto

Baschetul romanesc va fi reprezentat de patru echipe in cupele europene

Baschetul romanesc va avea patru reprezentante in sezonul 2020-2021 al competitiilor europene intercluburi derulate sub egida FIBA, gruparea feminina ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe urmand sa participe, in premiera, in EuroLeague Women, in vreme ce echipa masculina U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va juca in Basketball Champions League iar echipele masculine CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu vor evolua in FIBA Europe Cup. FIBA a anuntat in cursul acestei saptamani ca tragerea la sorti pentru Euroleague Women va avea loc in data de 17 august iar tragerea la sorti pentru FIBA Europe Cup este programata pentru 18 august, evenimentele urmand sa se deruleze in regim de livestream pe platforma zoom din cauza restrictiilor existente pe perioada pandemiei cu COVID-19.


Baschetul feminin romanesc va avea din nou o reprezentanta in EuroLeague Women, dupa ce FIBA a confirmat in aceste zile inregistrarea echipei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe in cea mai importanta competitie feminina intercluburi derulata sub egida forului european. In functie de numarul de echipe participante in ELW, forul european urmeaza sa stabileasca si sa anunte varianta oficiala pentru sistemul si calendarul competitional iar tragerea la sorti a fost deja stabilita pentru data de 17 august, in regim de livestream, din cauza COVID-19. Reamintim ca ultima participare romaneasca in ELW dateaza din sezonul 2012-2013, atunci cand CSM Targoviste a ajuns pana in play-off, fiind eliminata in optimile de finala de gruparea rusa Sparta&k Moscow Region.


Pe de alta parte, la fel ca in sezoanele precedente, baschetul masculin romanesc va avea aceleasi trei reprezentante in cupele europene, de aceasta data U-Banca Transilvania Cluj-Napoca urmand sa evolueze in preliminariile Basketball Champions League iar CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu sa intre in focurile FIBA Europe Cup. Si daca gruparea clujeana si-a aflat deja posibilul culoar, dar si primul adversar (n.n. – vezi AICI), urmand sa evolueze in turul inaugural al preliminariilor BCL impotriva echipei Igokea KK, in schimb, CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu isi vor afla adversarele din Europa in data de 18 august, atunci cand forul european a programat tragerea la sorti pentru FIBA Europe Cup, evenimentul urmand sa se desfasoare tot in regim livestream pe platforma zoom din cauza restrictiilor existente pe perioada pandemiei cu COVID-19. De asemenea, in functie de evolutia pandemiei cu COVID-19, FIBA va comunica si varianta oficiala pentru sistemul si calendarul competitional din FIBA Europe Cup.

Parteneri