Foto

Batalie pentru Final 4 in Cupa Romaniei

In meciurile tur din sferturile de finala ale Cupei Romaniei (masculin), Gaz Metan Medias,  finalista de anul trecut, va intalni pe teren propriu echipa CS Otopeni, CSU Ploiesti, semifinalista sezonului trecut, va da replica echipei BCM U Pitesti,  in timp ce detinatoarea trofeului, BC Timisoara, va primi vizita echipei CSA Steaua Turabo Bucuresti. In devans, BC Mures Targu Mures a invins formatia SCM CSS Craiova, cu scorul de 98-85.
Inaintea meciurilor tur, programate sa se dispute, maine, 09.02.2011, reprezentantii echipelor angrenate in competitia KO, Cupa Romaniei, au acordat scurte declaratii in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet.
 
CS GAZ METAN MEDIAS vs. CS OTOPENI(Gaz Metan Medias a eliminat in primul tur pe CSU Atlassib Sibiu, iar CS Otopeni a trecut de CS Politehnica Iasi)
 
Lucian Petrascu, manager Gaz  Metan Medias : “Avem ca obiectiv clar castigarea Cupei Romaniei. Referitor la meciul de maine, va fi un meci strans. CS Otopeni este o echipa pe val si vine la Medias sa joace un baschet adevarat. Nu au nici un fel de presiune, dar nu ne facem probleme. Trebuie sa fim atenti, sunt doua manse, cu returul la Otopeni!"
Catalin Voiculescu, manager CS Otopeni: “Ne ducem sa jucam baschet! Avem un moral foarte bun si mergem sa castigam. Nu ne predam dinainte! Va fi foarte greu, pentru ca Mediasul, in afara jucatorilor straini, au si romani de valoare, dar vom incerca prin tineretea jucatorilor nostri si prin dorinta lor de afirmare sa producem surpriza!”
 
CSU PLOIESTI vs. BCM U PITESTI(In primul tur CSU Ploiesti a trecut de Energia Rovinari, in timp ce BCM U Pitesti a dispus de CSU Cuadripol Brasov)
 
Vladimir Arnautovic, antrenor principal CSU Ploiesti: “Toata lumea se asteapta sa castigam usor, insa Pitestiul este o echipa foarte buna, care joaca bine si este in forma. De aceea pregatim foarte atent meciul de maine! Obiectivele noastre sunt mereu sa castigam si Cupa si Campionatul.  Acum ne gandim doar la meciul de maine, pe care trebuie sa il castigam, apoi vom vedea mai departe. Nu exista meci usor!”
Tudor Costescu, antrenor principal BCM U Pitesti: “Ne asteapta un program foarte greu in urmatoarele doua saptamani. Vor fi patru meciuri cu primele patru echipe...  Avem o echipa omogena, iar faptul ca renuntam la un strain nu ne  prea avantajeaza. Pentru noi va fi greu, ca de fiecare data cand joci in fief-ul Ploiestiului, dar Cupa este o alta competitie. Nu mergem sa ne predam. Ne vom juca sansa si sper ca diferenta din tur sa nu fie mare si sa putem  produce surpriza.”
 
BC TIMISOARA vs. CSA STEAUA TURABO BUCURESTI(BC Timisoara, detinatoarea Cupei Romaniei, a eliminat in prima faza pe CSM Oradea, in vreme ce CSA Steaua Turabo a trecut de CSM Bucuresti)
 
Dragan Petricevic, antrenor principal BC Timisoara: “ Suntem detinatoarea trofeului, dar sortii n-au fost prea blanzi cu noi. Am avut un traseu greu, am intalnit in primul tur Oradea, acum Steaua.  Doua echipe care sunt mai sus in clasament  decat noi. Cupa Romaniei nu este o competitie a favoritelor, dar Steaua pleaca maine cu prima sansa. Au avut o campanie de transferari formidabila si cea mai puternica investitie financiara. Cred ca este un plus pentru baschetul romanesc.  Dupa meciul cu BC  Mures din campionat, nimeni din Divizia A nu cred ca le poate sta in cale. Vom incerca sa trezim mandria si orgoliul din noi si sa fim niste competitori excelenti. “
Virgil Stanescu, capitanul echipei CSA Steaua Turabo Bucuresti: “Va fi un meci greu! Timisora evolueaza foarte bine pe teren propriu. In plus este un trofeu care ii poate scoate din conul de umbra in care au intrat. Au un lot valoros, dar cred ca suntem peste ei ca echipa. Rezultatul va depinde foarte mult daca ne vom mentine concentrarea si nu vom intra in jocul lor. Ne dorim foarte mult sa castigam acest trofeu si cred ca este si cel mai usor obiectiv de realizat, pentru ca nu sunt foarte multe meciuri. Pentru noi este timpul sa culegem roadele, dupa ce am evoluat in cupele europene si am avut meciuri din trei in trei zile. Ne-am obisnuit cu ritmul acesta si este un avantaj pentru noi.”
 
* Meciul dintre BC Timisoara si CSA Steaua Turabo va fi transmis in direct pe TVR 3, cu incepere de la ora 18.

Parteneri