Foto

BC CSU Sibiu a cucerit Cupa Romaniei, editia 2018-2019


Liderul sezonului regular din LNBM, BC CSU Sibiu, a castigat in premiera trofeul competitiei KO, dupa ce a trecut, joi seara, de rivala CSM CSU Oradea, cu scorul de 88-78 (26-21, 21-24, 21-18, 20-15), in cadrul finalei Final 4 Cupa Romaniei, editia 2018-2019. Jucatorul finalei a fost declarat Monyea Durrell Pratt, baschetbalistul american intrand in posesia trofeului “BT Player of the game” dupa ce a realizat o linie statistica deosebita – 28 indice de eficienta, 13 puncte, 2x3, 11 recuperari, 6 pase decisive, 2 interceptii si 2 capace, fiind si singurul jucator al finalei cu double-double.

 


Sala Polivalenta “BTarena” din Cluj-Napoca a gazduit miercuri si joi meciurile din cadrul FINAL 4 Cupa Romaniei, masculin, editia 2018-2019, la start fiind prezente detinatoarea trofeului, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, finalista ultimelor trei sezoane CSM CSU Oradea, precum si BC CSU Sibiu si Dinamo Stiinta Bucuresti. Miercuri, in cadrul semifinalelor care au adunat peste 5.000 de spectatori in tribunele celei mai impunatoare arene sportive din Romania, BC CSU Sibiu a dispus de Dinamo Stiinta Bucuresti, cu scorul de 82-78, dupa un meci decis pe ultimele actiuni. In cea de-a doua semifinala, o reeditare a finalei din sezonul trecut, CSM CSU Oradea a reusit sa-si ia o revansa mult asteptata si a eliminat din cursa detinatoarea trofeului, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, impunandu-se cu scorul 70-66.
La prima semifinala, placheta “BT Player of the Game” oferita din partea partenerului principal al FRB, Banca Transilvania, a revenit americanului Monyea Pratt, de la BC CSU Sibiu, iar la cea de-a doua semifinala, cel mai valoros jucator a fost desemnat Nikola Markovic, de la CSM CSU Oradea.

 

Astfel, meciul decisiv al FINAL 4 Cupa Romaniei, masculin, editia 2018-2019, a adus fata-n fata doua echipe care nu aveau trofeul competitiei KO in vitrine, BC CSU Sibiu si CSM CSU Oradea, ultima jucand cea de-a patra finala consecutiva. La capatul unui meci de infarct, cu multe faze spectaculoase si cu un final extrem de echilibrat, BC CSU Sibiu s-a impus, cu scorul de 88-78 (26-21, 21-24, 21-18, 20-15), spre marea bucurie a unui grup foarte mare de suporteri veniti din orasul de pe malurile Cibinului pentru a-si sustine favoritii in cursa spre primul trofeu din istorie. Astfel, in vreme ce BC CSU Sibiu a reusit sa sparga gheata si sa intre in galeria echipelor care au in palmares Cupa Romaniei, CSM CSU Oradea ramane doar cu satisfactia de a fi jucat a patra finala consecutiva si de a fi eliminat din cursa echipa gazda, care cucerise ultimele trei editii. Pe de alta parte, sa mai consemnam faptul ca nici de aceasta data echipa gazda nu a intrat in posesia mult ravnitului trofeu, fiind cea de-a 11-a editie in care organizatorul rateaza sansa de a cuceri laurii Cupei Romaniei (n.n. – ultima data a fost in 2008, cand CSU Asesoft s-a impus la Ploiesti in fata BC Timisoara).

La festivitatea de premiere, cel mai valoros jucator al finalei a fost declarat acelasi Monyea Pratt, care a acumulat din nou o linie statistica deosebita, fiind si singurul jucator al finalei care a bifat un double-double, baschetbalistul american primind placheta “BT Player of the Game” oferita din partea partenerului principal al FRB, Banca Transilvania.

Meciurile din FINAL 4 Cupa Romaniei, masculin, editia 2018-2019, au fost transmise in direct de DIGI SPORT 4 iar rezultatele si statisticile oficiale pot fi vizualizate – AICI.

Parteneri