Foto

Bonusuri financiare acordate de FRB pentru sportivi si antrenori

La propunerea presedintelui Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, Consiliul Director a aprobat acordarea de premieri pentru toti componentii echipelor nationale (sportivi si colective tehnice) care au performat in anul 2023 in intreceri internationale. Astfel, a fost rasplatita financiar fiecare victorie obtinuta de echipa nationala a Romaniei, la toate nivelurile de varsta.

Fondul total de premieri s-a ridicat la suma de 418.712 lei, din el fiind premiate loturile nationale de baschet 5x5 sau 3x3 care au reprezentat Romania in calificarile competitiilor continentale si mondiale, la campionatele europene de juniori, Jocurile Europei 2023, Gimnaziada 2023, Jocurile Francofoniei, World Tour s.a.

De asemenea, pentru incurajarea antrenorilor preocupati de selectie si perfectionare continua in dezvoltarea calitatilor jucatorilor, au fost acordate bonusuri financiare pentru tehnicienii care au depistat sportivii care au evoluat la loturile nationale ce au reprezentat tara noastra in 2023. Astfel, pentru acesti descoperitori de talente au fost alocate la finalul anului 2023 fonduri in valoare totala de 29.100 lei.

Federatia Romana de Baschet va continua si in anul 2024 sa rasplateasca jucatorii, antrenorii si specialistii care vor contribui la prestigiul baschetbalistic al Romaniei in competitiile internationale.

Parteneri