Foto

Camp national FIBA Europe YDF la Iasi

66 de sportivi (baieti si fete) din generatia 2010, alesi dupa campurile regionale desfasurate de sucursalele Federatiei Romane de Baschet, participa la Iasi, intre 20 si 24 martie, in cadrul Campului National FIBA Europe Youth Development Fund.

Supervizati de managerul de implementare a acestui proiect in tara noastra, Tiberiu Dumitrescu (director tehnic FRB), tinerii se pregatesc la Sala Polivalenta din Iasi, efectuand cate doua antrenamente pe zi sub comanda unui staff tehnic coordonat de antrenorul expert Tane Spasev si format din: Paula Misaila, Rolandas Radvila, Miroslav Zlatkovici, Mihaela Maxim, Liviu Dochia, Andrei Ciubotariu, Bogdan Ispas si Vita Andras.

Sportivii prezenti la actiunea de la Iasi vor avea oportunitatea de a participa si la urmatoarele evenimente din cadrul proiectului FIBA Europe YDF: campurile internationale din Romania (Drobeta Turnu-Severin - aprilie 2024) si Turcia (mai 2024).

***********************************

Programul Youth Development Fund (YDF) este un program coordonat de FIBA Europe care functioneaza in acest format din 2014. De atunci a devenit una dintre cele mai apreciate inițiative ale FIBA Europe în baschetul pentru copii si juniori.

Programul este menit să ajute federațiile naționale să promoveze și să dezvolte baschetul pentru băieți și fete.

FIBA Europe este fermă în decizia sa de a investi rezervele proprii în dezvoltarea copiilor si juniorilor, unul dintre cele mai importante aspecte pentru toate federațiile naționale afiliate, dar și pentru baschetul european în ansamblu.

Obiectivele programului sunt:

- creșterea și dezvoltarea durabilă a baschetului pentru tineret
- creșterea numarului de participanți (băieți și fete) la activitățile baschetbalistice
- creșterea popularității baschetului la nivel local și național
- atragerea atenției presei de specialitate
- rămânerea baschetului drept sportul numărul unu în rândul tinerilor

Programul YDF prezintă o oportunitate excelentă pentru toate federațiile naționale europene de a atrage noi tineri să joace baschet și de a crește gradul de conștientizare cu privire la sportul nostru pe tot continentul.

Parteneri