Foto

Campioana Romaniei, direct in grupele Basketball Champions League 2022-2023!

Federatia Romana de Baschet a prezentat in fata conducatorilor Basketball Champions League o sinteza legata de evolutia buna din ultimul sezon al BCL a echipei U-Banca Transilvania Cluj, precum si impactul si emulatia create in Romania de aceasta prestigioasa competitie. De asemenea, meciurile sustinute la BT Arena au fost organizate impecabil, Romania dovedind ca se poate ridica la nivelul celei mai importante competitii intercluburi organizata de FIBA.

Dupa analizarea aspectelor prezentate, conducerea Basketball Champions League a anuntat ca echipa campioana a Romaniei este calificata direct in sezonul regulat al competitiei (in faza grupelor).

"Este o realizare pentru baschetul romanesc. Ma bucur ca am reusit sa convingem acest organism că echipele romanesti de club au ajuns la un nivel competitional ridicat, ca ne aflam intr-un moment in care ne putem duela de la egal la egal cu reprezentante ale unor ligi puternice din Occident. Bravo Clujului pentru cum a luptat in Champions League in sezonul precedent, eforturile noastre, ale federatiei, ar fi fost zadarnice daca nu ar fi fost coroborate cu evolutia extrem de buna a campioanei Romaniei", a precizat Carmen Tocală, presedintele Federatiei Romane de Baschet.

Federatia Romana de Baschet felicita campioana Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si ii doreste mult succes intr-un nou sezon pe care il va disputa la cel mai inalt nivel international!

Parteneri